Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
Barraf Lier

Geniet dankzij onze pocket van een heerlijk ontbijt met bubbels voor maar € 17 p.p.! 😍

UITGETEST: moderedactrice Chloë smulde van een luxeontbijt bij Barraf in Lier

Chloë Foubert
Chloë Foubert Modejournalist

Ga jij ook zo graag ontbijten? Goed nieuws, want onze verrukkelijke pocket ‘Ontbijt met bubbels’ is terug! Dankzij je Flair van deze week kan je voor € 17 per persoon uitgebreid gaan ontbijten mét een glaasje bubbels erbij. Moderedactrice Chloë trok alvast naar Barraf in Lier en smulde er van een waanzinnig luxeontbijt.

Barraf ligt vlak over het station van Lier, handiger kan haast niet als je een daguitstapje plant naar de pittorske stad! Omdat ik na mijn ontbijt nog op familiebezoek ga, kies ik vandaag toch voor de auto. Die parkeer ik makkelijk om de hoek, waarna ik met een knorrende maag bij Barraf binnenstap. Ik word er meteen verwelkomd door een rijkgevulde bakkers­toog. Want ja, Barraf is ook een bakkerij waar je om 7u ‘s ochtends al terechtkan voor croissantjes, pistolets en meer. Verser dan vers kan ik mijn ontbijtje niet wensen dus.

Het zaalpersoneel merkt ons meteen op en begeleidt ons met een grote glimlach naar tafeltje acht, achterin de zaak. Misschien komt het door het authentieke glasraamwerk aan de gevel, de kleurrijke vloertegels of de hoge plafonds, maar er heerst hier een gezellig sfeertje waardoor ik me meteen thuisvoel. Allereerst kiezen we een warm drankje uit. Mijn mama gaat voor een latte macchiato, ik opteer voor een verse muntthee. Die krijgen we geserveerd met een stukje broodpudding. En laat me duidelijk zijn: dat proevertje schept nog hogere verwachtingen voor het ontbijt.

Vers brood en homemade spreads

Het volledig versgemaakt ontbijt mét coupe bubbels volgt snel en bestaat uit homemade seizoensgranola met Griekse yoghurt, een stukje brie, parmaham, luchtig geklopte boter met grof zeezout én een miniversie van Barrafs befaamde red velvet cupcakes. Alleen al daarvoor zou ik met plezier omrijden en een doos van zes inslaan.

Onze tafel wordt verder gevuld met brood uit eigen bakkerij alsook met homemade spreads: eiersalade, kipcurry, Oreaspread en confituur van framboos en lavendel. De zoetebekjes in ons vallen in zwijm voor die laatste twee en ik durf in alle eerlijkheid zeggen dat ik nog nooit zoiets lekkers heb gegeten. Wanneer medezaakvoerder Petra even polshoogte komt nemen zeg ik dan ook meteen dat ze die in potjes in de bakkerij moeten verkopen. ‘Dat doet Raf ook’, zegt ze vrolijk en ik weet meteen wat me te doen staat!

Verborgen tuin

Wanneer we ons ontbijt helemaal (of toch bijna) opgegeten hebben, gaan we snel eens piepen in de verborgen tuin waarover zaakvoerders Petra en Raf het hadden. Die is zuidgericht en is zo rustig dat ik spontaan mijn familiebezoek wil cancellen en hier de namiddag wil doorbrengen. Dat heerlijke lentezonnetje op je gezicht en een fris glaasje in de hand, sounds good right? Mijn plichtbesef neemt net op tijd de bovenhand en met een goedgevuld maag neem ik afscheid van Petra en Raf. Hier zien ze me zeker terug, dat staat vast!

Ontbijt met bubbels

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '