Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
driegangenmenu blanco

Dankzij onze Flairpocket kan je deze week met z’n tweetjes voor de prijs van één smullen van een driegangenmenu!

UITGETEST: brandmanager Margaux genoot van een Mexicaans smaakfeestje bij Blanco in Knokke-Heist

Evi Van Houdt

Niets leuker toch dan samen met je favo gezelschap de voetjes onder tafel te schuiven en te genieten van een overheerlijk dinertje? Gelukkig voor jou helpt Flair je daar een handje bij deze week! Jij kan namelijk dankzij onze Flairpocket samen met je favoriete gezelschap met z’n tweetjes voor de prijs van één genieten van een driegangenmenu in een gezellig restaurant! Brandmanager Margaux ging je voor en genoot van Mexicaanse smaken bij Blanco in Knokke-Heist.

Driegangenmenu

Dankzij onze restaurantpocket kan je deze week een culinair pareltje ontdekken: het heerlijke Blanco in Knokke-Heist! We kwamen hier al eerder en oh boy – wat zijn we blij iedere keer als we hier nog eens onze voeten onder tafel kunnen schuiven.

Denk pampasgras in een instagrammable zachtroze decor en een levensgrote Frida Kahlo aan de muur: bij Blanco waan je je instant in Mexicaanse sferen, en daar hoef je niet eens zo ver voor te reizen. Punten voor een sfeervol interieur: tien op tien.

Een stevig stukje vlees, the catch of the day of eerder verfijnde taco’s? Bij Blanco kiezen ze resoluut voor smaakvolle gerechten, vergezeld van tasty drinks. Ze matchen authentieke smaken met mediterrane invloeden, met kraakverse ingrediënten waar je smaakpapillen vreugdesprongetjes van maken.

Mexicaans smaakfestijn in Knokke-Heist

We starten met drie verschillende tapas to share* als voorgerecht. Een pittige tartaar van zeebaars met aji amarillo (een soort Mexicaans pepertje), pulpo escabeche met yuzu en een crunchy kroket van pulled pork en molé. Ay, Dios mío! Stuk voor stuk smaakbommetjes met ingrediënten die ons de wereld laten rondreizen.

Als hoofdgerecht krijgen we nadien een Taco Table voorgeschoteld: twee soorten taco’s om opnieuw te delen. Je taco’s vullen is DIY zodat je zelf kan beslissen wat en hoeveel je erop legt. We vullen onze mini taco’s afwisselend met ‘chipirones’ – kleine inktvisjes in tempura gebakken – gecombineerd met salsa verde, en de classic onder de classics: ‘el pastor’ ofte traag gegaard buikspek met ananas, pico de gallo en kerrie.

On the side krijgen we nog een heerlijk zoete maïssalade met chipotlé mayonaise en een tomatensalade met basilicum om wat frisheid toe te voegen. De taco’s smaken verfijnd en vooral naar meer!

Zoete toets

Gelukkig is ons Mexicaans avontuur nog niet afgelopen. De ober tovert nog een dessert op basis van flan, caramel en kokos voor onze neus op tafel. Een heerlijk fris souvenir om de avond mee af te sluiten.

Voor wie trouwens helemaal into mezcal en/of tequila is: Blanco heeft een uitgekiende selectie van beiden, met zelfs enkele wel heel unieke flessen waar maar 120 stuks van bestaan. Buen provecho!

Run, don’t walk richting de krantenwinkel om jouw Flairpocket van deze week op de kop te tikken! Zo kan je zelf Blanco en alle andere deelnemende restaurants gaan ontdekken, smakelijk!

Driegangenmenu


*De exacte gerechtjes kunnen afwijken en zijn afhankelijk van het geldende menu op moment van jouw bezoek aan Blanco.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '