HOTSPOTS: 9 gloednieuwe adresjes om te ontdekken in Antwerpen
Horecazaken hielden hun hart vast toen België samen met zo goed als de rest van hele de wereld in lockdown ging. Maar deze 9 ondernemers uit Antwerpen lieten zich niet tegenhouden door het coronavirus en openden zodra ze konden hun gloednieuwe zaak. Ze kunnen onze steun dus goed gebruiken!
1. Nordica 31
Op het Halfmaanpleintje in de Antwerpse Brederodewijk vind je Nordica 31, een nieuw eetadresje dat door de locals in no time tot hotspot van ’t Stad gebombardeerd werd. Hun menu lijkt recht uit het Hoge Noorden te komen: bestel er grød (havermout) of skyr (IJslandse yoghurt) als ontbijt en smørrebrød (huisgemaakt Deens roggebrood met toppings) of een bun met kreeft als lunch. Vergeet ook hun zoete lekkers niet: de kaneel- of amandelbroodjes zijn niet alleen erg fotogeniek, hun smaak is ook niet te evenaren. Een adres naar ons hart.
Waar? Belegstraat 31
Meer info? www.nordica31.be
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
2. Circus
Bij het uiterst smaakvol ingerichte en gezellige Circus proef je van een heerlijke biologische keuken geïnspireerd door het aanbod van het veld. ‘Wij worden heel blij van kraakverse groenten en hun ontelbare mogelijkheden in de keuken’, schrijven eigenaressen Inge Dreezen en Lien De Naeyer op hun website. Het menu bij Circus bestaat uitsluitend uit vegetarische en veganistische gerechten, inclusief huisgemaakte desserts vrij van geraffineerde suikers. In de bakkerij wordt glutenvrij brood verkocht op basis van rijstbloem van bij de bekende Franse glutenvrije bakkerij Chambelland.
Waar? Kasteelpleinstraat 26
Meer info? www.circusrestaurant.be
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
3. Icelab
Hilde Gos is reeds zes jaar veganist en verzot op ijs. Helaas vond ze maar weinig lekkere plantaardige alternatieven, dus ging ze zelf aan de slag. En zo werd IceLab NiceCream Creations geboren, een ijssalon op in hartje Antwerpen met een uitsluitend veganistisch aanbod. Het duurde een jaar voor Hilde alle recepten op punt wist te stellen, maar het resultaat mag er zijn. Naast klassiekers zoals vanille, pistache en koffie, vind je bij Icelab ook amaretto, tiramisu, cheesecake, pinda en amarena. In de winter voorziet Hilde plantaardige Luikse en Brusselse wafels en pannenkoeken.
Waar? Oudevaartplaats 38
Meer info? www.icelab.be
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
4. Stacks
Drie broers uit Antwerpen met een eeuwige goesting in pannenkoeken roerden en klopten eindeloos tot ze de typische Amerikaanse pancakes met Belgische toets konden bakken met hun ogen dicht. Het resultaat kan je nu proeven bij Stacks in de Volkstraat. Zoet (wat dacht je van Coco Loco met Raffaello’s en geraspte kokos?), zout (wij kunnen niet wachten om de Mediterrano met paprika en hummus te proeven) of gepersonaliseerd met zoete en hartige toppings naar keuze: wij voorspellen dat Stacks in geen tijd het favoriete adresje van vele pancakelovers zal worden.
Waar? Volkstraat 36
Meer info? www.stacks-pancakes.be
https://www.instagram.com/p/CCLRxtPjBiU/
5. Ta-nnin
‘Wijn is niet meer elitair, wijn is voor iedereen’, vindt Tawat Hattatammanoon. Toen hij van Thailand naar Antwerpen verhuisde, begon hij als chef in Nathalie Meskens’ zaak Yam Thai. Na 3,5 jaar in de keuken vond hij het tijd voor iets anders. Hattatammanoon schoolde zich om tot sommelier en is nu eigenaar van de hippe – architect Kurt Hereygers stond ook in voor het interieur van Black Smoke, Bar Palmier en Dirty Rabbit – wijnbar en -shop Ta-nnin. De nieuwbakken sommelier verkoopt en serveert zo’n 150 verschillende wijnen en organiseert daarbovenop workshops en tastings. Wie liever niet drinkt zonder fond kan ‘s middags genieten van een heerlijk lunchmenu en ‘s avonds van sharing dishes.
Waar? Volkstraat 50
Meer info? www.tannin.be
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
6. TÍO
In de spiksplinternieuwe hippe tapasbar TÍO op de Antwerpse Marnixplaats krijg je het gevoel dat je op vakantie in Barcelona bent. Je smikkelt er van op-en-top Spaanse gerechtjes zoals pimientos de padrón (groene pepers met grof zout), chipirones (babyinktvis) en croquetas de jamón ibérico (Spaanse hamkroketjes). Afsluiten doe je er ook op z’n Spaans: churros met choco- lade of crema catalana. ¡Hasta pronto!
Waar? Marnixplaats 7
Meer info? www.tio-antwerp.be
https://www.instagram.com/p/CBfbNe1ncp5
7. Borgo Gelato
Wie in Borgerhout woont, vindt al een tijd zijn weg naar Borgo Gelato, een van de beste ijssalons van de stad. Sinds kort kan je ook in hartje Antwerpen van hun artisanaal lekkers smullen, want ze openden een tweede vestiging op het Theaterplein. Elke smaak wordt ter plekke met eerlijke en verse producten gemaakt, en dat proef je. Naast traditionele smaken als vanille en stracciatella, smul je er van onder meer abrikoos met rozemarijn en granaatappel met basilicum. Kom je op zondag? Dan serveren ze hun pistache-ijs met echte nootjes uit Sicilië.
Waar? Nieuwstad 16
Meer info? www.borgogelato.be
https://www.instagram.com/p/CCJXxjRgG7s/
8. Go Wild Coffee
Het Antwerpse denimlabel Eat Dust opende zopas z’n eerste fysieke vestiging in de iconische Volkstraat. Eigenaars en designers Rob Harmsen, Keith Hioco en Aline Walther kozen voor een multifunctionele winkel waar niet enkel geshopt kan worden, maar ook gegeten en gedronken. Daarvoor klopte het trio aan bij de Italiaans-Zwitserse Caterina Ravano, de drijvende kracht achter het plantaardige restaurant WILD gelegen in de Grote Pieter Potstraat. In de inhouse koffiebar Go Wild Coffee drink je niet alleen vers gebrande koffie van bij Kolonel Coffee, maar proef je ook van een volledig plantaardige, seizoensgebonden, verse mediterrane keuken. Denk: broodjes, gebak en koekjes gemaakt van biologische ingrediënten van bij lokale telers.
Waar? Volkstraat 2
Meer info? www.facebook.com/gowildcoffee
https://www.instagram.com/p/CBaevMig_zo/
9. Maven
Een vleesrestaurant openen in tijden waarin het veganisme regeert, is een bold move. Daarom kozen gerenommeerd beenhouwer Luc De Laet, ‘horecakoning’ Wim Van der Borght – ook eigenaar van o.a. Danieli Il Divino, Umami en Murni – en jong talent Jules Koninckx voor het het farm-to-table principe. ‘We moeten minder, maar beter vlees eten’, klinkt het. Bij Maven vind je daarom enkel lokale dieren op een ambachtelijke en duurzame manier bereid, met uitzondering van vleessoorten zoals Japanse Wagyu en Deense Sashi.
Waar? Luikstraat 4
Meer info? www.maven-antwerp.be
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
M.m.v. Marie Monsieur.
Nog meer hotspots om te ontdekken in Antwerpen:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier