
Dankzij de Flairpocket van deze week ga je overnachten aan het water vanaf € 39 per persoon. 😍
UITGETEST: eindredactrice Céline baadde in luxe in Hotel Anatura in Luxemburg
Voordelig de batterijen opladen? Hol dan snel om je Flair, want onze pocket ‘Hotels aan het water’ ligt nu in de winkel. Daarmee kan je al overnachten (vaak mét ontbijt) vanaf € 39 per persoon. Eindredacteur Céline testte alvast Hotel Anatura uit, in het noorden van Luxemburg aan de oevers van de Weiswampach-meren.
Als je in België woont en aan het water wil verblijven, denk je spontaan aan de Belgische kust. Of zelfs aan Frankrijk of Nederland. En dat is jammer, want in Luxemburg schuilen net zoveel pareltjes, zoals Hotel Anatura met z’n vier sterren. Mijn man, mijn baby van negen maanden en ik hebben geen moment getwijfeld om erheen te gaan!
Het hotel, dat begin dit jaar nog maar zijn deuren opende, wil ervoor zorgen dat jouw verblijf in verbinding staat met de natuur. En ja, dat weten wij wel te appreciëren: het gebouw past perfect in het landschap en respecteert de omgeving, met name de verbinding tussen de twee meren, waardoor vissen kunnen zwemmen. Ook bij de ingang van het hotel schuilen er prachtige groene wanden.
Studio
We hadden het geluk dat we in een grote studio verbleven, met een woonkamer, eetkamer en kitchenette, wat erg praktisch was met onze baby. Alle kamers hebben trouwens een erker en een eigen terras mét uitzicht op het meer. Het is dan ook een genot om vanuit je kamer de zonsop- en ondergang boven het water te kunnen bewonderen!
De kamers, die trouwens zeer goed geluiddicht zijn, zijn ook uitgerust met een Nespresso-koffiezetapparaat, een waterkoker met een selectie kwaliteitsthee, Cinq Mondes-producten in de badkamer, een dubbele douchekop en ultradik en zacht beddengoed. Het hotel beschikt ook over babybedjes. Kortom, je voelt je er meteen op je gemak.
Neusje van de zalm
In het hotel schuilt een heerlijk gastronomisch restaurant, onder leiding van de Belgische tweesterrenchef Yves Mattagne. Beide restaurants hebben ook hier uitzicht op het meer. De gerechten getuigen van vakmanschap, met Japanse invloeden. Toen wij er op zaterdagavond kwamen, zat het restaurant vol. Je reserveert dus best een tafeltje op voorhand.
De inrichting van het restaurant is zowel elegant als intiem, met gedempt licht, veel ronde tafels, ruimte tussen de tafels en twee opvallende elementen: de grote open keuken en nog een ongebruikelijker element: een glazen wand in het midden van het restaurant. Daardoor heb je uitzicht op de waterpartij die de twee meren met elkaar verbindt.
Het restaurant biedt een maandelijks wisselend viergangenmenu. We hebben alle gerechten op het menu geprobeerd: een koud voorgerecht, een warm voorgerecht, een hoofdgerecht en een dessert. Om je een idee te geven (en je eetlust op te wekken) verklap ik alvast een aantal gerechten die wij bijzonder lekker vonden: de tonijntataki, de miso-aubergine, de langoustineravioli en de geroosterde ananas met kruiden...
Bij dit menu horen ook twee drankcombinaties, één met alcohol en één zonder. Wij hebben ze allebei geprobeerd. Ikzelf werd helemaal verliefd op een witte wijn uit Puglia met tonen van passievrucht en op zijn alcoholvrije tegenhanger, een vernieuwde Martini met aardbei- en passievruchtballetjes die in je mond uiteenspatten, een puur genot! Het enige kleine nadeel dat ik me kan bedenken? De service kan soms wat traag zijn, al is het restaurant ook nog maar net geopend.
Heerlijk ontbijt
Na een heerlijke nacht krijgen we een van de beste ontbijtbuffetten die ik ooit heb gehad. Alle producten zijn van uitstekende kwaliteit, zoals de gravlax-zalm, de ham en de selectie kazen en sappen. Alles wordt ook bijzonder mooi gepresenteerd, zoals de warme gerechten in prachtige blauwe gietijzeren ovenschalen en de charcuterie in rozetten. Wat wij vooral prettig vonden, is dat veel gerechten naar wens aangepast kunnen worden. Je kan bijvoorbeeld de specerijen kiezen die je lekker vindt, waarna een kok een omelet voor je klaarmaakt.
Wellness
Last but not least zal eind 2025 een wellnessruimte van 2.500 m² worden geopend, met binnen- en buitenzwembaden en een spa. Ook zal er een restaurant in de wellnessruimte worden geïntegreerd. Wij kijken er dan ook naar uit om eind dit jaar terug te keren en de wellnessruimte zelf te ontdekken. Deze belooft grandioos te zijn, in de breedste zin van het woord, en tegelijkertijd volledig ondergedompeld te worden in de natuur!
Lees ook:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier