Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
Dille & Kamille
© Dille & Kamille

Met het initiatief 'Meimaand Groentemaand’ wil de Nederlandse winkelketen mensen inspireren om lekker én bewust te eten met seizoensgroenten.

HOTSPOT: Dille & Kamille opent pop-uprestaurant in Antwerpen

Laura Vansweevelt
Laura Vansweevelt Web- en reportagejournalist

Dille & Kamille introduceert ‘Meimaand Groentemaand’. De hele maand mei staat groente in de schijnwerpers en wil de Nederlandse winkelketen mensen inspireren om lekker én bewust te eten met groenten van het seizoen. In het kader van Meimaand Groentemaand lanceert Dille & Kamille ook een kookboek geschreven door chef Sidney Schutte én opent het een pop-uprestaurant in Antwerpen.

Lekker én bewust eten is voor Dille & Kamille en Sidney Schutte, chef van tweesterrenrestaurant Spectrum in hotel Waldorf Astoria in Amsterdam, een belangrijk aandachtspunt. ‘Het eten van meer groenten, het liefst biologisch en seizoensgebonden, is gezond en ook nog eens ontzettend lekker. Bovendien doe je er de planeet een groot plezier mee en dat is precies wat Dille & Kamille al 50 jaar wil: mensen inspireren om bewust te leven, in harmonie met elkaar en de natuur’, klinkt het in een persbericht.

100 recepten met 56 groenten

‘De opdracht van Dille & Kamille was duidelijk: ontwikkel gerechten met ingrediënten die verkrijgbaar zijn in de meeste supermarkten en houd het eenvoudig’, vertelt Schutte. Met een repertoire van zo’n 2500 eigen recepten dacht de chef dat het een fluitje van een cent zou worden, maar niets bleek minder waar. ‘Gedurende vijf maanden heb ik mezelf uitgedaagd door volledig vegetarisch te eten, om zo alle nieuwe recepten voor dit boek thuis te kunnen uitproberen.’

Schutte noemt de ervaring een eyeopener. ‘Het versterkte de gedeelde visie tussen mijzelf en Dille & Kamille: het belang van bewust eten en koken met respect voor de natuur en haar producten.’

Dille & Kamille
‘Groentefeest’ bevat 100 verrassende groenterecepten waarin maar liefst 56 verschillende groenten zijn verwerkt. © Dille & Kamille

Het resultaat luistert naar de naam ‘Groentefeest’, een kookboek met 100 verrassende groenterecepten, waarin maar liefst 56 verschillende groenten zijn verwerkt. Van salades en stoofgerechten tot ovenschotels, elegante bijgerechten en groentedesserts. Het boek is hier verkrijgbaar voor € 29,95.

Groentediner in voormalige kapel

Omdat Dille & Kamille dit jaar 50 jaar bestaat, heeft de Nederlandse winkelketen niet alleen een inspirerend kookboek uitgebracht maar opent het ook een tijdelijk restaurant in Antwerpen. Tijdens ‘Meimaand Groentemaand’ kan je er genieten van een vijfgangendiner samengesteld door chef Sidney Schutte, met recepten uit het kookboek ‘Groentefeest’.

Op deze manier wil Dille & Kamille naar eigen zeggen gasten laten ervaren hoe verrassend lekker groenten zijn. Het pop-uprestaurant zal te vinden zijn in de karaktervolle kapel achter de Dille & Kamille-winkel in de Vleminckstraat.

Dille & Kamille
Tijdens ‘Meimaand Groentemaand’ kan je in het pop-uprestaurant van Dille & Kamille in Antwerpen genieten van een vijfgangendiner samengesteld door chef Sidney Schutte met recepten uit het kookboek ‘Groentefeest’. © Dille & Kamille

Praktisch

  • Wanneer? Van woensdag 22 mei tot vrijdag 24 mei
  • Waar? Vleminckstraat 9, 2000 Antwerpen
  • Wat? Een uniek vijfgangendiner met recepten uit het kookboek ‘Groentefeest’, gecombineerd met een bijpassend wijnarrangement of mocktailarrangement, tafelwater en koffie/thee.
  • Kostprijs: € 109,95 p.p. Reserveren kan dille-kamille.nl/pop-up.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '