Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
ijssalons antwerpen
© Ogo via Pexels

Met klassiekers als vanille en chocolade tot originele smaken als granaatappel-basilicum en matcha-bergamot.

HOTSPOTS: de 9 lekkerste ijssalons in Antwerpen om duimen en vingers bij af te likken

Laura Vansweevelt
Laura Vansweevelt Web- en reportagejournalist

Tijd voor verfrissing! Wij zochten en vonden dé negen (jawel) lekkerste ijssalons van Antwerpen. 100% plantaardig, viervoetervriendelijk of op z’n Italiaans? In de Scheldestad vind je ‘t allemaal. 

Gelato Milanese

Verscholen tussen de Kammenstraat en het Mechelseplein opende de Italiaan Roberto Milanese (yep, zo heet ie echt) in de zomer van 2020 ijssalon Gelato Milanese waar hij op-en-top ambachtelijk Italiaans ijs serveert. Denk aan mascarpone met vijgen en pistache-ijs met kraakverse pistachenoten uit Sicilië. Extra punten voor de stijlvolle branding.

Waar? Vleminckveld 6

Meer info? Facebook.com/MilaneseGelato

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

IceLab NiceCream Creations

In haar zoektocht naar een plantaardig alternatief voor ijs besloot Hilde Gos simpelweg zelf een zaak te openen waar uitsluitend veganistisch lekkers over de toonbank gaat. Hier kan je kiezen uit maar liefst 29 plantaardige smaken, waaronder klassiekers zoals mokka en banaan, maar ook walnoot met vijgen of witte chocolade met gember. Tijdens de warme zomermaanden voorziet Hilde speciale hondenijsjes voor je trouwe viervoeter. In de winter kan je je verwarmen aan plantaardige Luikse en Brusselse wafels én pannenkoeken.

Waar? Oudevaartplaats 38

Meer info? IceLab.be

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Milad

De in Iran geboren Setareh Pourjavan is van vele markten thuis. Ze is advocate van opleiding, runde een tijdlang een designagentschap met haar echtgenoot en opende in december 2020 – jawel, middenin de coronapandemie – haar ambachtelijk ijsatelier Milad. Hoewel ze al sinds haar derde in België woont, voelt Pourjavan zich nog steeds erg verbonden met haar Iraanse roots. Dat merk je ook aan het aanbod dat bestaat uit o.a. saffraanijs met rozenwater en pistachenoten, lavendelijs met honing en stracciatella met tahin (een pasta gemaakt van sesamzaad). Keuzestress? Bestel dan de discovery box met zes verschillende smaken in.

Waar? Kloosterstraat 120

Meer info? MiladIcecream.be

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Cremerie Germaine

Cremerie Germaine weet je telkens weer te verrassen met zijn nieuwe smaken en kunstwerkjes. Een frisco in de Belgische driekleur tijdens de voetbalgekte of een bolletje ijs met oogjes en chocoladehaar voor de allerkleinsten, Cremerie Germaine has it all. Pluspunt: het uiterst stijlvolle ijssalon – die tegelvloer! – bevindt zich op het bruisende Eilandje in Antwerpen. IJsjes likken terwijl je naar het MAS gaapt: beter wordt het niet! In maart vorig jaar opende uitbater Jan Vandewiele een tweede vestiging op de Dageraadplaats. Daar ligt de focus meer op plantaardig ijs.

Waar? Nassaustraat 13 en Dageraadplaats 29a

Meer info? CremerieGermaine.be

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Gelato Giuliano

De familie Dheedene – bekend van de horecazaken Verso café, Matterhorn en Le Pristine – sloeg in april 2021 de handen in elkaar met chef-kok en artisanaal ijsbereider Julien Limbach. Het resultaat? Gelato Giuliano, een classy ijsbar vlakbij de Marnixplaats op het hippe Zuid. Hier kan je je ijsje krijgen in een potje, op een hoorntje of... op een knapperige brioche. Ook wat smaken betreft, denkt Limbach al eens graag out-of-the-box. Wat dacht je van Siciliaanse amandel, matcha-bergamot of cassis met Thaise basilicum?

Waar? Karel Rogierstraat 1

Meer info? Gelato-Giuliano.com

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Gelato Factory

IJssalon Gelato Factory is sinds 2010 een vaste waarde op het Antwerpse Zuid. Uitbater Herman Tackaert was voorheen jurist en gooide z’n carrière om nadat ie kort na de economische crisis in 2008 zijn baan verloor. Tackaert trok naar Italië waar hij een opleiding tot ijsbereider (‘gelatiere’) volgde en serveert in zijn salon dan ook uitsluitend échte Italiaanse gelato, sorbet en yoghurtijs. In zijn koeltoog kan je steevast kiezen uit maar liefst twintig overheerlijke smaken, inclusief regelmatig wisselende specials zoals chocolade met zoute boterkaramel, kurkuma-honing-pistache of sorbet van clementines.

Waar? Verschansingstraat 57

Meer info? GelatoFactory.be

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Borgo Gelato

Bij Borgo Gelato zijn ze apetrots op hun artisanaal Italiaans ijs. Eigenaar Koen Speltinckx volgde dan ook verschillende opleidingen tot ijsbereider in Bologna, Milaan én Perugia voor hij in 2017 zijn ijssalon in Borgerhout opende. Speltinckx werkte voorheen bij Oxfam Wereldwinkels en bereidt zijn ijs daarom uitsluitend met kwaliteits- en seizoensproducten van eerlijke en traceerbare afkomst. En dat proef je.

Waar? Sint-Janstraat 50

Meer info? BorgoGelato.be

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Compagnie Belge

Eva Van Wambeke mag zich sinds de zomer van 2018 de trotse eigenares van ijssalon Compagnie Belge noemen. Na haar opleiding tot patissier en chocolatier specialiseerde ze zich in het maken van artisanale gelato. Maar ook liefhebbers van milkshakes, Brussels en Luikse wafels, koffie en biologische thee zijn hier aan het juiste adres.

Waar? Grote Markt 16

Meer info? CompagnieBelge.com

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

‘t Bieke

‘t Bieke in winkelzone De Wilde Zee moet een van de oudste tearooms van ‘t stad zijn. En met reden. Hier smul je van de lekkerste pannenkoeken, wafels, broodjes, croques en – uiteraard – ijsjes. Niet alleen het ijs is niet te weerstaan (passievrucht is hier onze favoriet), ook de retro potjes in vrolijke kleurtjes zijn té cute.

Waar? Korte Gasthuisstraat 8

Meer info? Facebook.com/IJsBieke

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Meer toffe hotspots in Antwerpen: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '