Van plantaardige haute cuisine tot artisanale kebab.
HOTSPOTS: 9 nieuwe restaurants in Antwerpen om in het voorjaar van 2024 te ontdekken
Er gaat geen week voorbij of er opent wel een nieuw restaurant in Antwerpen. Of zo lijkt het toch. Wil je helemaal mee zijn met the newest places in town? Dan mag je deze 9 kersverse hotspots in de Scheldestad zeker niet missen.
Café Commercial
Nieuw sinds november in de Antwerpse Slachthuiswijk is Café Commercial, geesteskind van Davy Schellemans, die je kent van fine dining-restaurant Veranda om de hoek. In zijn nieuwe adres klopt het totaalplaatje: een waanzinnig gezellig interieur (dat zo veel mogelijk behouden werd zoals hoe het vroeger was), charmante bediening, een heerlijke selectie natuurwijnen, goeie vibes en natuurlijk eten waar je de volgende dag nog van droomt. Op de menukaart prijken kleine, verfijnde gerechtjes, een viertal huisgemaakte pasta’s en lekkere desserts. Dit adres wil je niet missen.
Waar? Lange Lobroekstraat 77
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Folia
‘Vegetable-forward fine dining’, zo noemt chef Bart Gauwloos zijn keuken. Al wil hij naar eigen zeggen niemand afschrikken. Iedereen is welkom bij Folia, dat in november de deuren opende op de Antwerpse Mechelsesteenweg. Samen met gastheer Alain Lepage serveert hij een creatief, plantaardig menu samengesteld uit eerlijke en pure ingrediënten. Vis en vlees zijn optioneel. Extra punten voor het vintage interieur met een knipoog naar de jaren 20.
Waar? Mechelsesteenweg 112
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Wãÿk’u
Het waren Mayra Linares en haar man Luis Garcia die Antwerpenaren lieten kennismaken met de nikkei-keuken, een verrassende fusie tussen lekkers uit Japan en Peru. Dat deden ze eerst met hun restaurant Lima Nikkei (chiquer tafelen), maar sinds november ook met hun laagdrempelige nieuwkomer Wãÿk’u. Bij dat laatste adres serveren ze die bijzondere keuken in de vorm van streetfood. Allen daarheen!
Waar? Ernest Van Dijckkaai 24
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Dabba King
Smikkelen van Zuid-Indiase gerechten doe je sinds november bij Dabba King, een nieuw eetadres op het Antwerpse Zuid waar kort voordien foodbar Middle Eats gevestigd was. De eigenaars, bekend van Fiskebar en Fiskeskur, gaan er prat op de authentieke Chettinad-keuken voor te schotelen, met bijvoorbeeld biryani (een soort paella) en dosa (pannenkoekjes met kokoschutney) op de kaart. Doe je je ogen toe, dan waan je je door al die pure smaken echt even aan de andere kant van de wereld. Reserveren hoeft niet.
Waar? Graaf van Egmontstraat 2
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Fidèle
Begin dit jaar zag gastrobar Fidèle het levenslicht op het Antwerpse Zuid. Op de menukaart vind je typische bistrogerechten in een modern jasje met een focus op biologische en lokale producten. Bij Fidèle kan je vanaf 11 uur ‘s ochtends terecht voor een lekkere koffie, een fijne lunch op de middag en een gezellige apéro uitlopend in een heerlijk diner. En dat allemaal in een laagdrempelige en sfeervolle setting.
Waar? Wapenstraat 18
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Smudged
Tien jaar na de opening van zijn speakeasy Dogma – tot tweemaal toe uitgeroepen tot beste cocktailbar van Europa – gaat Didier Van den Broeck een nieuwe uitdaging aan met foodbar Smudged. In voormalig vleesrestaurant Amadeus serveert hij samen met partners Marco Min, Lieven Pauwelyn en Niels Eysermans Britse pubfood à la pork chops en shepherd’s pie. De betere fond, quoi?
Waar? Sint-Paulusplaats 20
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Restaurant FREDO
Bij Restaurant FREDO, op de grens tussen Berchem en Borgerhout, proef je van seizoensgebonden sharing dishes met een twist. Het vertrekpunt? Vergeten groenten, aangevuld met vis en vlees. Denk: gemarineerde pastinaak, ceviche van rode biet, steak tartaar en schorseneren met beurre blanc. En dat allemaal in een stijlvolle, authentieke setting.
Waar? Gitschotellei 149
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Ninja
Kebab is meer dan een vette hap. Daar zijn Maven-chef Jules Koninckx, horeca-ondernemer Wim Van der Borght en Ugur Akkus, organisator van Extrema Outdoor, rotsvast van overtuigd. Het trio wil met Ninja – een knipoog naar de zwaarden waarmee het vlees van het spit wordt gesneden – dé referentie worden voor artisanale döner kebab. Er werd een authentieke Turkse oven vanuit Istanboel naar België overgebracht en alles – van dips en sauzen tot het brood – zal vers en ter plaatse worden bereid. Het water loopt ons al in de mond.
Waar? Vlaamsekaai 52
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Cella
Het team van Het Pomphuis in Antwerpen is voor enige tijd technisch werkloos vanwege de werken aan de Oosterweelverbinding, maar bleef gelukkig niet bij de pakken neerzitten. Op 4 maart stampt het zomaar even een nieuw restaurant uit de grond in een oude loods aan het Kattendijkdok, Cella genaamd. In het intieme interieur – dat wordt omschreven als ‘industrial chic’ – zal je kunnen genieten van een internationale keuken met zicht op het Kattendijkdok en de Antwerpse skyline.
Waar? Kattendijkdok 21a
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Lees ook:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier