Ook zo’n liefhebber van taart? Onze redactrices tippen hun favoriete adressen in België waar je volgens hen van de beste taart, crumble, scones, cakes en brownies proeft. Al dan niet vegan, lactose-, suiker- en/of glutenvrij.
Popoff (Antwerpen)
Redactrice Laura: ‘Binnenstappen bij Popoff staat gelijk aan even teruggekatapulteerd worden in de tijd. Dit voormalige melkhuisje op de Oude Koornmarkt is voor mij zonder twijfel een van de schattigste en gezelligste adressen van Antwerpen. In 2019 sloot Popoff na 35 jaar de deuren, maar na de lockdown begon het weer te kriebelen bij eigenares Marleen Vanderwee. Sindsdien is dit iconische adres enkel nog geopend op vrijdag, zaterdag en zondag. Je kan er op voorhand bestellen om af te halen of om ter plaatse op te eten. Naast de beste taart van ‘t stad – waaronder chocolade-, kaas- en kersentaart, klassiekers als Charlotte en Soleil, en mijn favoriet citroen-meringue – voorziet Marleen ook wekelijks een uitgebreid hartig traiteurmenu.
Waar? Oude Koornmarkt 18, 2000 Antwerpen
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Kato Gâteaux (Mechelen)
Moderedactrice Chloë: ‘Op de Mechselse Korenmarkt huist de gezellige koffiebar (en een beetje verder ook de bakkerij) van Kato Gâteaux. Eigenares Kato Lauwens stampte haar zaak als student (!) uit de grond en ondertussen is het een gevestigde waarde bij de maneblussers. Van een heerlijk stukje speculaaskaastaart met frambozencoulis tot een Snickerstaart: de volledige menukaart is om van te smullen én helemaal plantaardig. Sommige taarten zijn zelfs glutenvrij!’
Waar? Korenmarkt 11, 2800 Mechelen
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Julie’s House (Gent)
Redactrice Herlinde: ‘Dé place te be voor taartjes – of patéekes zoals ze in negenduust zeggen – is Julie’s House. Dit gezellige taartenhuisje ligt op een boogscheut van het Gravensteen in het hartje van Gent. Je kan er kiezen uit taarten, cakes, brownies én scones, en geloof me: je wil ze allemaal proeven! Mijn all time favorite? De speculaastaart met witte chocolade. Het enige jammere aan dit taartje is dat het altijd veel te snel op is (lacht).’
Waar? Kraanlei 13, 9000 Gent
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Salon de thé Claude (Antwerpen)
Chef Eindredactie Kaat: ‘Fan van de populaire Netflixreeks “Bridgerton”? Dan zal je het interieur én de high tea van het recent verhuisde Salon de thé Claude vast en zeker kunnen smaken. Geniet in een romantisch decor – denk: bloemetjesbehang, fluwelen fauteuils en royale kroonluchters – van een etagère boordevol sandwiches, scones en gebakjes van de befaamde Antwerpse patisserie DelRey. Wedden dat je je eventjes the diamond of the season waant?’
Waar? Groendalstraat 18, 2000 Antwerpen
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Catberry (Gent)
Redactrice Ysaline: ‘Ik bestel al jaren taart voor mijn verjaardag bij Catberry in Gent. Ik sprong dan ook een gat in de lucht toen eigenares Amélie Badie een koffiebar opende in het centrum. Het is er niet alleen gezellig zitten, maar je kan er aan de toog ook een stukje van je favoriete gebak bestellen. Mijn aanrader? De lemon poppyseed cake. PS: Alles is helemaal vegan!’
Waar? Lange Violettestraat 4, 9000 Gent
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Filter (Mol)
Art director Line: ‘Bij koffiebar Filter in Mol zijn alle taartjes dagvers én homemade. Van de smeuïgste brownies en kaastaart over vegan crumbletaart tot de klassieke koekjestaart (die met petits beurrekes of koffie): keuze te over! Heb je je taart graag gluten-, suiker- of lactosevrij? Dat kan, maar dat laat je best wel even op voorhand weten.’
Waar? Statiestraat 6, 2400 Mol
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Lees ook:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier