Reserveer nu zélf voor een Flairprijsje je exclusief diner op open vuur!
UITGETEST: redactrice Dewy ging heerlijk eten bij outdoor grill experience Mohican
Een magische setting aan een prachtig kasteel in een gezellige yurt én een exclusief diner op open vuur gemaakt door Mohican aan een uitzonderlijke Flairprijs van € 200 voor 2 personen (normaal € 318!)? Van een topdeal gesproken! Redactrice Dewy testte het concept met veel plezier voor jullie uit. Spoiler: het was écht de moeite.
Ik zou het hele jaar door kunnen barbecueën, kan meer dan van wat dan ook genieten van een lekker grillgerecht en ben zot van speciallekes als het op eten aankomt. Toen ik hoorde dat je aan een Flairprijsje kan reserveren bij de outdoor grill experience Mohican, kon ik niet anders dan eens testen of het écht zo lekker is als het eruitziet. Op naar het Belvédère Kasteeldomein in Wijnegem!
Open vuur, open keuken
Bij het ministukje stappen van de gratis parking rechtover het kasteeldomein tot de inkom was ik al onder de indruk, want het kasteel is gigantisch en prachtig verlicht op een frisse herfstavond. Al moet ik eerlijk zeggen dat mijn ogen nog harder begonnen te fonkelen wanneer ik de yurts zag en de grillgeur me naar de gezellige kampvuren lokte.
Ik wist niet waar eerst te kijken: bij de gezellige zithoekjes met warme dekentjes, aan de gevulde tafels vol seizoensgroenten, in de sprookjesachtige tenten die vol hingen met sfeervolle lichtjes of bij de chefs die in de open keuken op zowat vier verschillende wijzes met vuur en rook toverden.
Aperitiefje erbij en recht naar die keuken. Want ja, die stak echt mijn ogen uit. Van de gigantische BBQ over vlees dat hing te roken tot een bakplaat rond open vuur: overal waar ik keek, zag ik lekkers. Ribbetjes, camembert, gamba’s, butternut… Ik wist meteen dat ik niet met honger naar huis zou gaan.
Verrassingsmenu
Mijn vriend en ik namen plaats aan een gezellig tafeltje voor twee in één van de übergezellige Mongoolse yurts die voorzien waren van mooie (wand)tapijten, knusse deco en een stookhaard om ons warm te houden. Die werd ook effectief lekker warm dus een dikke jas voor buiten die je binnen kan uitzwieren, is aangeraden. Aangezien ook het verrassingsaspect deel van de Mohican-ervaring is, wisten we niet wat we op ons bord mochten verwachten.
Disclaimer: ik vertel een beetje over het menu, maar verklap niet alles. Elke maand veranderen de gerechten naargelang het seizoen. Je kan ook je dieetwensen en/of allergieën op voorhand doorgeven.
We kregen een schotel vol amuses opgediend: van heerlijke camembert met een herfstige twist tot de lekkerste ribbetjes ooit. Bijpassende wijnen (die ook de hele avond inbegrepen zijn in de prijs alsook mocktails, water en frisdranken), mocht natuurlijk niet ontbreken. Om het in de woorden van mijn vriend te zeggen: ‘Als dit nog maar een hapje is, dan belooft het hier écht lekker te worden.’
Een volledige ervaring
En ja hoor, dat was het ook. De twee voorgerechten die volgden, op basis van gamba’s en vis, waren om duimen en vingers bij af te likken. Die smaak die je alleen kan bekomen door je eten op of rond vuur te bakken, die is toch echt subliem? Ik kon niets aanmerken op de gerechten die ik voorgeschoteld kreeg.
Na de voorgerechten werden we vriendelijk gevraagd om onze yurt even te verlaten en het tussengerechtje buiten op te smullen. Een heerlijke soep hield ons warm. Tijdens dit momentje zag je iedereen puur genieten en kon je bewonderen hoe de chefs de hoofdgerechten zorgvuldig aan het prepareren waren. Part of the experience!
En over dat hoofdgerecht gesproken: WAW! Zó lekker. Zonder al te veel te verklappen, kan ik je verzekeren dat de herfstsmaken die je op je bord krijgt écht geweldig zijn. Ik zat eigenlijk al vol, maar heb tot de laatste kruimel van dit gerecht genoten. Met een aangepast glaasje rood, natuurlijk.
Flair Tuesdays
Afsluiten deden we met een heerlijk dessertje én koffie of thee met extra versnaperingen. Gelukkig vond ik hier nog een plekje voor in mijn extra dessertenmaag – altijd plaats voor! Ik kon erna dan wel rollen naar huis, het was een van de beste culinaire avonden die ik al mocht meemaken.
Mohican is niet zomaar een etentje. Het is een volledige, heerlijke ervaring. Ik zou het iedereen aanraden, zéker omdat je dankzij de Flair Tuesdays – op dinsdag 12 november en op dinsdag 26 november bij het sprookjesachtige Kasteel van Lozer in Kruisem én op het prachtige Belvédère Kasteeldomein in Wijnegem – aan een Flairprijsje van € 200 voor twee personen (in plaats van € 318!) kan reserveren. Geloof me, dat wil je écht niet missen!
Kan je er op de Flair Tuesdays niet bij zijn? Geen enkel probleem! Je kan de Mohican-ervaring nog tot en met 2 maart 2025 in zowel Wijnegem als Kruisem ook op alle andere dagen (behalve maandag en dinsdag) boeken. No worries dus, iedereen kan een tafeltje scoren!
Wil jij er graag bij zijn? Trommel je favoriete tafelpartner op en schrijf je snel in via deze link.
Lees ook:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier