Dankzij onze nieuwe pocket genieten je met twee voor de prijs van één van een driegangenmenu. 😍
UITGETEST: redactrice Annelies ging uitgebreid lunchen in het Smaaksalon in Hasselt
Nood aan wat qualitytime met je lief, beste vriend(in) of mama? Say no more! Met de Flairpocket van deze week ga je met twee voor de prijs van één smullen van een driegangenmenu. Redactrice Annelies nam haar vriend mee naar het Smaaksalon in Hasselt, waar ze lunchten in een decadent decor.
Weet je wat er nog beter is dan zelf qualitytime als love language hebben? Een lief hebben die dat ook heeft. We trekken er al eens graag op uit om lekker te gaan eten, maar na pas verhuisd te zijn en een reisje gemaakt te hebben deze zomer, is daar niet zoveel budget voor over. Flairpocket to the rescue, want een driegangenmenu aan twee voor de prijs van één kan je niet laten liggen.
In alle eerlijkheid is mijn vriend tweede keus. Het plan was om samen met een vriendin lekker te gaan keuvelen. Nu zij last minute niet mee kan, is er ‘iemand’ echter heel blij dat hij alsnog zijn buik mag gaan rond eten in het Smaaksalon in Hasselt.
Een interieur om ‘u’ tegen te zeggen
De locatie verbaast ons eerlijk gezegd een beetje, want we zijn al talloze keren onwetend voorbij het Smaaksalon gewandeld op weg naar onze vriendin Joline van taartenhuisje Cantine Clementine. Een niet zo verborgen pareltje dus, pal in het centrum van Hasselt. Ik ben alleszins meteen verkocht door de inkomhal. Die gigantische dubbele trap is alles waar het kind in mij van droomt sinds ik voor het eerst ‘The Princess Diaries’ zag.
Via die majestueuze hal komen we binnen in de eetzaal, waar het interieur er al even koninklijk uitziet. Een uiterst gedetailleerde open haard, een glanzende vleugelpiano, fonkelende lusters, veel gouden details en grote schilderijen… Eén ding is zeker: mijn vriend is wildly underdressed. Gelukkig kan ik het hem vergeven omwille van die last-minute uitnodiging.
Magische woorden
We nemen plaats aan een tafeltje aan het raam en worden meteen begroet met de magische woorden: ‘Willen jullie de huiscocktail proberen?’ Daar hoor je me geen nee op zeggen. De cocktail met jenever en steranijs is verrassend verfrissend en brengt ons in de juiste mood voor een gezellige lunch.
De keuze voor het eten is met behulp van de vriendelijke en goedlachse bediening alvast snel gemaakt. Als voorgerecht ga ik voor de garnaal- en Ruben voor de kaaskroket. Want aangezien je er allebei twee op je bord krijgt, kan je er ééntje uitwisselen om toch alles geproefd te hebben (top tip!). Voor het hoofdgerecht houden we het op een klassieker: koninginnenhapje. Vispannetje en stoofvlees had ook gekund, maar als er vol-au-vent op het menu staat, kan je zeker zijn dat ik daarvoor zal gaan.
Enthousiast babbelend eten we allebei onze bord leeg. Al moet ik toegeven dat ik, hoewel het echt smaakt, een deel van het hoofdgerecht laat liggen. Ik zou niet te vol willen zitten voor het dessert! Mijn date heeft daar minder last van en eet met plezier voor twee, terwijl ik nog wat nageniet van het hoofdgerecht én het interieur.
Een dessertje, of twee?
Na twee klassiekers te hebben genomen als voor- en hoofdgerecht, krijgen we als dessert nog een overheerlijke klassieker: de moelleux met vanille-ijs. Bonuspunten voor het Smaaksalon, want de warme chocolade vloeide er echt uit. Ik ben normaal gezien geen grote moelleux-fan, maar deze wist me toch te bekoren. De perfecte afsluiter van een geslaagde maaltijd!
Uiteindelijk springen we toch nog even binnen in Cantine Clementine, maar alleen om dag te zeggen. Een stuk taart krijgen we er nu écht niet meer bij. Maar je hoort mij niet klagen hoor, ik ben helemaal voldaan. En volgende keer neem ik gewoon mijn vriendin mee.
Wil je zelf genieten van dit heerlijke driegangenmenu? Haal dan snel je Flair mét pocket in huis!
Lees ook:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier