Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Dankzij onze Flairpocket kan je deze week met z’n tweetjes voor de prijs van één smullen van een driegangenmenu!

UITGETEST: socialmediamanager Demi ging royaal dineren bij het Smaaksalon in Hasselt

Je voetjes onder tafel schuiven en genieten van een heerlijk diner, daar heeft toch iedereen zin in? Dankzij Flair kan je dat ook nog eens goedkoper doen, want met je Flairpocket van deze week geniet je van een driegangenmenu met twee voor de prijs van één! Socialmediamanager Demi trok samen met haar moeder naar het prachtige Smaaksalon in het centrum van Hasselt.

Driegangenmenu

Zo’n twee jaar geleden trok ik dankzij de Flairpocket ook naar het Smaaksalon in Hasselt samen met mijn moeder, maar dat was om er hun ontbijt te testen. En let me tell you: er is niets leuker dan een heus ontbijtbuffet in het centrum van Hasselt voor een shopdagje. Deze keer was ik er met hetzelfde gezelschap maar voor een andere maaltijd: een driegangendiner.

Dineren in een kasteel

Dat je in Limburg altijd hartelijk wordt ontvangen, is geen geheim. Bij het Smaaksalon was dat niet anders. Vanaf het moment dat we de zaak binnenstapten, waanden we ons in de buffetzaal van een kasteel. Een grote marmeren trap, schilderijen waarvan je zou denken dat ze in een historisch museum thuishoren en kroonluchters die de buffetzaal van de nodige schemering voorzagen. Zij die mij kennen, weten dat zo’n prachtig interieur voor mij al genoeg zou zijn.

Gelukkig werd er net zoveel moeite gestoken in het menu als in het interieur. We begonnen de avond met een mocktail op basis van gember en steranijs en mochten toen al kiezen wat we graag als voorgerecht zouden willen. Mama ging voor de soep van de dag (pompoensoep, altijd goed) en ik koos voor een duo van kaas en garnaalkroket, oftewel: the best of both worlds. Mijn kroketjes werden óók nog eens geserveerd met een lekker rucolaslaatje met gemarineerde tomaatjes.

Ook voor het hoofdgerecht kozen mama en ik allebei voor iets anders. Zij koos de vidé en ik het vispannetje. Wat we wel allebei namen, waren frietjes, want how could you not? Ik moest even slikken toen ik zag hoe groot mijn vispannetje was, maar het was ZO lekker dat ik ‘t wel zo goed als volledig heb kunnen wegwerken. Maar goed, als er een gerecht met scampi’s op de kaart staat, heb je mijn hart toch al gewonnen. En aangezien mijn moeder de enige in de familie is die vidé lust en het bij ons daarom nooit op tafel staat, heeft ook zij intens genoten van haar langverwachte portie.

Mission Impossible

Het moeilijkste deel van de avond? Het dessert. Niet alleen om die nog op te krijgen na de twee grote maaltijden die eraan vooraf gingen, maar ook om er een te kiezen. We konden kiezen tussen een chocolademoelleux met ijs, een pecannotentaart of een cheesecake. Ik ben verzot op ze alle drie, dus die keuze was vrijwel onmogelijk. Gelukkig kozen we er ook hier voor om allebei voor een ander dessert te kiezen, waardoor we uiteindelijk gingen voor de chocolademoelleux en de pecannotentaart. Hoe we die porties hebben opgegeten, kan ik je niet vertellen, maar dat het de perfecte afsluiter van de avond was, kan ik je wel verzekeren. Ik ga zéker nog eens terug, misschien de volgende keer om het lunchmenu te proeven.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '