
HOTSPOTS: 7 van de leukste restaurantjes voor visliefhebbers die niet aan de kust liggen
Dankzij de pocket die deze week bij Flair zit, ga je voor nog geen € 33 p.p. een weekend naar zee. Voor wie niet aan de kust geraakt, en de smaak van de zee wel weet te pruimen, verzamelden wij onze favoriete visrestaurants in Vlaanderen en Brussel. Kwestie van toch een beetje in de juiste stemming te komen.
Fry Willy, Gent
Zelfs de brexit kan ons niet weghouden van overheerlijke fish-and-chips. Vlak bij het Gravensteen huist Fry Willy (Hoogpoort 3), een gezellig restaurantje waar ze verschillende vis- en schelpdiergerechten op je bord toveren. Al moet je hier vooral niet lang twijfelen: je bestelt uiteraard hun signature dish. Om duimen en vingers bij af te likken!
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Fiskebar, Antwerpen
De ultieme favoriet in Antwerpen moet wel Fiskebar (Marnixplaats 11-13) zijn. Omdat ze vers- en duurzaamheid hoog in het vaandel dragen, krijg je hier uitsluitend Europese vis en schaaldieren op je bord. Geen plekje vrij? Probeer dan eens de jongste telg in de familie: Fiskekur, vlak bij het eilandje.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
OCTOBAR, Leuven
Wijn en zeevruchten: dat is het concept achter OCTOBAR (Alfons Smetsplein 3A), een gezellig wijnbarretje verstopt in het historisch centrum van Leuven. Ze omschrijven zichzelf niet als restaurant, noch als café maar eerder als aperobar, waar je naast je drankje kleine hapjes kan bestellen met een focus op seafood en vis. Ideale start van je avond, als je ‘t ons vraagt.
https://www.instagram.com/p/BuHDSEBlJbD/
Caracole, Hasselt
In Hasselt smul je bij Caracole (Zuivelmarkt 16) van het beste wat de zee te bieden heeft. Ze stonden in se vooral bekend voor hun mosselen, maar ook hun andere seafood plates zitten er boenk op. Als voorgerecht kan je er trouwens kiezen voor een zalmcocktail, lekker oldskool zoals bij de bomma!
https://www.instagram.com/p/BtBYF7gngjh/
Beaucoup Fish, Brussel
Vlakbij de Koninklijk Vlaamse Schouwburg in Brussel, ligt Beaucoup Fish (Van Gaverstraat 2). Hier serveren ze zowel klassiekers zoals bouillabaisse en garnaalkroketten als verrassendere gerechten zoals krabgyozas of doornhaai met zeewierpannenkoekjes. Terwijl je met je glas wijn op je plat wacht, kijk je gewoon lekker de open keuken in en kan je alvast beginnen watertanden.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
John Dory, Gent
Als het wat chiquer mag, dan ga je in Gent naar John Dory (Reep 9). Het nieuwe visrestaurant opende vorige maand zijn deuren op de Reep en serveert – volgens een menuformule die om de twee maanden wordt aangepast – verfijnde visgerechten met een speelse twist. Er is maar plaats voor 20 personen, dus reserveren doe je best op voorhand.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
GO! Fish, Wijnegem
Een snelle hap tussen het shoppen door? In Wijnegem Shopping Center vind je sinds eind vorig jaar het ‘FastSeafood’-concept van GO! Fish (Turnhoutsebaan 5). Ze serveren vooral gerechten op basis van verse zeeproducten in een poppy, vintage sfeertje. De populairste items op het menu? Traditionele fish-and-chips, de pulled salmon fish bun en de zalmburger.
https://www.instagram.com/p/B9Hbkf6F9Mj/
Wil je liever de échte zeelucht opsnuiven? Rep je dan snel naar de winkel en haal je Flair + pocket ‘Weekend aan zee vanaf € 33 p.p.’ in huis.
Lees ook:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier