2. Bij de frituur kennen ze je al bij naam en bij de chinees hoef je zelfs je bestelling niet meer te zeggen: 'Het gebruikelijke voor mevrouw?'
13 signalen dat je absoluut géén keukenprins(es) bent
Je hebt veel talenten, maar koken is daar helaas geen van. Iedereen die een regelrechte ramp is in de keuken zal zich ongetwijfeld herkennen in de volgende 10 zaken.
1. De microgolfoven is heilig
Jouw definitie van koken, is opwarmen in de microgolfoven. Het eerste waar je op een verpakking naar kijkt, is hoelang het in de oven moet. Gerechten die niet in de microgolfoven mogen, krijgen dan ook geen plaatsje in je winkelkar. Duh!
2. Afhaal is je redding
Je kent het telefoonnummer van alle afhaalrestaurants in je buurt uit je hoofd. Je bent er dan ook vaste klant. Bij de frituur kennen ze je al bij naam en bij de chinees hoef je zelfs je bestelling niet meer te zeggen: ‘Het gebruikelijke voor mevrouw?’
3. Nul komma nul kennis
Je weet nog niet eens hoe je een ei bakt, hard of zacht kookt, en je slaagt er zelfs in om simpele soep te doen overkoken. Vraag zeker niet wat er in bechamelsaus zit en welke kruiden je het best gebruikt bij een curryschotel.
4. Burn baby burn
Als jij kookt, ben je een gevaar voor jezelf én voor je omgeving. Je kan dan ook niet meer op je beide handen tellen hoeveel keer je (bijna) iets in brand stak.
5. Restjes koningin
Je bent een master in vreemde maaltijden samenstellen. Een paar tv-worstjes met een overschotje lasagne van gisteren, daar een laagje vissalade over die nog in de ijskast stond, en dat alles tussen een boterham afgewerkt met de half opgegeten appel van deze middag. Yummm!
6. Plan B
Je vrienden voorzien altijd een plan B als het jouw beurt is om een etentje te organiseren. Ze hebben meestal al gegeten uit schrik dat je alles laat aanbranden of ze hebben zelf iets mee zodat ze niet voor onaangename verrassingen komen te staan. That’s what friends are for.
7. Schouderklopje
Soms, heel soms, doe je toch eens een – hopeloze – poging om iets meer te doen in de keuken dan het aantal minuten instellen op de microgolfoven. Als je in je opzet slaagt en het resultaat je niet zal vergiftigen of instant naar de pot doet lopen, ben je natuurlijk apetrots op jezelf.
8. Geen geduld
Je hebt geen tijd – lees geen zin – om urenlang in kookpotten te staan roeren. Al dat werk om het perfecte gerechtje klaar te maken, dat vervolgens in twee minuten wordt verorberd? No way Jose. Hoe minder lang je staat te koken, hoe meer tijd er overblijft om daadwerkelijk te eten. Trouwens, je wordt al ongeduldig als het water voor de pasta nog maar twee minuten opstaat.
9. Blikken
Bij jou thuis staat er geen ijskast vol vers eten zoals fruit, groenten of een stukje vlees. Je hebt wel een kast die uitpuilt van de conservenblikken, genoeg om bij een zombie apocalypse nog tien jaar verder te kunnen.
10. Pakjes for president
Je blijft bij hoog en bij laag beweren dat de lasagne van de Aldi lekkerder is dan the real deal en dat er niks mis is met een voorverpakte cake. Zelfgemaakt? Zelf gaan halen ja!
11. Je eigen keuken is nog een mysterie voor je
Je kookplaten zien er nog gloednieuw uit, want je hebt ze nauwelijks gebruikt. Je koopt zelfs speciale kookpotten omdat je denkt dat je een inductievuur hebt, terwijl het eigenlijk op gas werkt. True story, helaas... Iemand kookpotten nodig? Je snapt ook niet wat al die knopjes op je oven doen en hoe je die blender op een zachtere stand zet.
12. Supervisie, ten allen tijde
Ze durven je niet alleen laten in de keuken als je aankondigt dat je een nieuw receptje gaat uitproberen. Niet toevallig cancelt je vriend(in) plots zijn/haar/hun plannen om te gaan lopen of blijven ze je met argusogen in de gaten houden.
13. Kookboeken zijn niks voor jou
Wie niet kan koken, denkt meestal ook dat het helemaal niet nodig is om het kookboek volgens de letter te volgen. ‘Ik heb het op mijn manier gedaan’ is het meest gevaarlijke zinnetje in de keuken!
Lees ook:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier