Buzzfeed somt 8 redenen op om meer chocolade te eten. Let wel op: het gaat – helaas – enkel om pure chocolade.
1. Een reep pure chocolade bevat 5x meer flavonoïden dan een appel. Flavonoïden zijn antioxidanten die de flexibiliteit van je aders en slagaders helpen verhogen. Je kan ze ook vinden in thee en wijn.
2. Chocolade met minstens 65% cacao is het beste voor je. Sommige dokters raden 85 gram per dag aan.
3. Pure chocolade vermindert de kans op een slechte cholesterol en het risico op bloedklonters.
4. Chocolade kan de hoeveelheid serotonine en endorfine in je hersenen verhogen, waardoor je een goed humeur krijgt.
5. Pure chocolade bevat meer antioxidanten dan fruitsap. Het kan beschouwd worden als superfood.
6. Een studie wees uit dat een stukje donkere chocolade per dag het risico op een hartaanval of een beroerte vermindert.
7. Flavonoïden help bij de controle op insuline en voorkomt diabetes.
8. En nog een leuk extraatje: cacao kan ook diarree voorkomen.
Bekijk ook:
Help! De chocolade is bijna op
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier