AHA: zo nemen all you can eat-restaurants je in de maling
Nieuw onderzoek aan de Amerikaanse Cornell University bewijst namelijk dat zo'n all you can eat-restaurants slinkser zijn dan je misschien wel denkt. Hoewel het lijkt alsof je een messcherpe deal scoort – veel eten voor weinig geld – blijkt de realiteit vaak anders.
Goedkoop is duurkoop
Uit de studie, waarvoor twee groepen mensen voor hetzelfde buffet een verschillend bedrag betaalden, blijkt onder meer dat hoe hoger de prijzen bij een all you can eat-zaak zijn, hoe beter mensen het eten beoordelen. De mensen die minder betaalden voor exact hetzelfde eten waren minder tevreden en gaven het restaurant een slechtere beoordeling. 'Vaak wordt gedacht: als ik niet zoveel moet betalen, zal het vast niet zo goed zijn,' aldus Cornell-professor David Just.
Mag het wat minder zijn?
Ook proberen de restaurants je stiekem te ontmoedigen om veel te eten door kleinere porties te presenteren. Het onderzoek toont aan dat we minder opscheppen wanneer er minder wordt aangeboden. Daarnaast doen deze kleinere hoeveelheden ons ook geloven dat het eten meer voorstelt dan in werkelijkheid het geval is. En die kassa’s maar rinkelen...
Bron: CookLoveShare
Lees ook:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier