Zo hou je je rekening op restaurant zo laag mogelijk.
5 bespaartips voor wie graag uit eten gaat
Besparen draait niet altijd om de leuke dingen in het leven laten. Ja, het komt je goedkoper uit om thuis te koken in plaats van op restaurant te gaan. Maar als je jezelf zulke pleziertjes afneemt, hou je het toch niet lang vol. Daarom delen we voor alle foodies die graag uit eten gaan vijf makkelijke bespaartips om te genieten van een restaurantbezoek zonder je budget te overschrijden.
Ga voor lunch in plaats van diner.
Veel restaurants bieden speciale lunchmenu’s aan die aanzienlijk goedkoper zijn dan hun dineropties. De porties zijn vaak kleiner, maar nog steeds ruim voldoende én de kwaliteit blijft dezelfde. Je kan dus genieten van je favoriete restaurant aan een kleiner prijsje. En je krijgt je eten vroeger op de dag. Win-win, toch?
Maak gebruik van kortingapps en -acties.
Onze Flairpockets zijn het ideale voorbeeld, maar we bieden jullie ook graag zo nu en dan een heerlijke actie aan (zo ga je bijvoorbeeld aan een Flairprijsje eten bij outdoor grill experience Mohican, zeker checken!). Daarnaast zijn er ook tal van apps en websites – denk maar aan Social Deals – die exclusieve restaurantkortingen aanbieden. Een beetje speurwerk, maar je geniet wel van een lekkere menu aan een kleine prijs.
Deel gerechten of bestel bijgerechten.
Sharing food is hot. Het is een makkelijke manier om te besparen én zo proef je meerdere dingen in een restaurantbezoekje. Voorgerechtje delen? Check! Stoofvlees delen met een extra bijgerecht? Check! En dan nog een dame blanche met twee lepeltjes, alsjeblieft.
Vermijd alcoholische dranken.
We weten dat een cocktail als aperitief of een wijntje bij het eten kan smaken, maar alcoholische dranken kunnen een restaurantrekening snel omhoog stuwen. Om je restaurantbezoek betaalbaar te houden, kies je dus liever om geen alcohol te drinken óf om na het eten nog eentje met je partner en/of vriend(inn)en bij je thuis na te drinken. Even gezellig, maar de prijs voor een fles wijn ligt wel tien keer zo laag!
Kies voor een of twee gangen in plaats van drie.
Je hoeft je echt helemaal niet te verantwoorden – niet aan je tafelpartner, niet aan de ober – als je enkel kiest voor een hoofdgerecht. Het is volkomen normaal om niet altijd voor een voorgerecht, een hoofdgerecht én een dessertje te gaan. Heb je toch grote honger? Kies dan liever voor een voorgerecht óf een nagerecht, vaak heb je toch nog net een tikkeltje meer zin in één van de twee.
Lees ook:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier