Wil jij deze lente eens iets anders proberen dan de befaamde Aperol Spritz? Dan hebben wij dé tip voor jou. De Batanga zou volgens mixologist Ran Van Ongevalle dé lentecocktail van 2024 worden.
Het is lente, en daar moet van genoten worden! Het liefst doen wij dat met een cocktail in de ene hand en een chipje in de andere. Wie fan is van de klassieke cuba libre, of gewoon eens iets anders wil, moet deze lente de Batanga proberen, want dat zou dé lentecocktail van 2024 zijn.
Deliveroo ging ten rade bij de bekroonde bartender Ran Van Ongevalle, bekend van onder andere Bar Ran en Más in Brugge, en hij tipte de Batanga. De cocktail heeft iets weg van cuba libre, maar bevat tequila in plaats van rum. Het drankje bestaat uit tequila, limoensap, zout en cola. Klinkt zéker niet slecht!
Zelf maken? Deliveroo deelt het recept! PS: je serveert de Batanga in een longdrinkglas.
Wat heb je nodig?
- 40 ml Tequila
- 10ml vers limoensap
- zout
- cola
Hoe maak je het?
- Besmeer de rand van een longdrinkglas met zout (gebruik limoensap zodat het blijft plakken).
- Schenk de tequila en verse limoensap over ijsblokjes in, voeg een snuifje zout toe.
- Vul aan met cola.
NoLo-cocktails
Heb je het liever wat minder sterk? Volgens Ran zijn ook NoLo-cocktails, ofte licht-alcoholische en non-alcoholische cocktails, populair dit seizoen. ‘De populariteit van de NoLo-cocktail vloeit voort uit de groeiende bewustwording rond alcohol. We merken dat klanten steeds minder alcohol consumeren, en dat vertaalt zich uiteraard ook in de keuze voor bepaalde cocktails’, vertelt hij. Hij tipt dan ook de Emilia, die enkel peach wine als basis heeft. En wie nul procent wil gaan, kan de perzikwijn vervangen door perziksiroop.
Lees ook:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier