Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

'We hopen dat ouders op deze manier meer en beter kunnen communiceren.'

Deze Belgische app helpt gescheiden ouders om virtueel met elkaar te communiceren

In België haalt ongeveer één op de drie huwelijken het niet. En daarvan praat één op de vier gescheiden koppels niet met elkaar. Drie keer raden wie daar de dupe van zijn? Inderdaad, de kinderen. Daarom creëerde een Belgisch team de app KiT (Keep in Touch) die ouders virtueel helpt om te communiceren met elkaar.


Helaas is het huwelijk niet altijd rozengeur en maneschijn, want maar liefst één op de drie Belgische huwelijken eindigt in een scheiding. Op dat moment ben je je partner liever kwijt dan rijk, maar als je kinderen hebt, blijf je levenslang met hem/haar verbonden. Dus moet je wel met elkaar kunnen communiceren. Boos of niet.

Om die communicatie iets vlotter te laten verlopen, is er nu de gratis app KiT. ‘We hopen dat ouders door deze app meer en beter kunnen communiceren, al is het maar virtueel’, vertelt onderzoekster Kim Bastaits aan ‘De Standaard’.

Virtuele communicatie


KiT werd in het leven geroepen om ouders zonder of met zo weinig mogelijk ruzie te laten communiceren over de regeling van de kinderen. ‘Er is een kalender waarin de ex-partners en de kinderen afspraken kunnen toevoegen’, gaat Kim verder. ‘Zo zie je in één oogopslag een duidelijke planning: van doktersafspraken tot sportwedstrijden.’


De app bevat ook een chatfunctie waar de ouders kunnen praten met elkaar, een checklist én een prikbord waarop elk lid van de groep foto’s kan delen. Wil jij deze manier van communiceren proberen met je ex-partner? Ga dan naar de appstore van je smartphone, want KiT is vanaf vandaag beschikbaar voor iOS en Android.

Onderzoek


Deze Belgische app is een onderdeel van het grote onderzoekproject Families in Transitie, Transitie in Families (FITTIF). Wie deelneemt, zal een vragenlijst krijgen. Die antwoorden worden onderzocht en in maart 2018 krijgen de deelnemers opnieuw een vragenlijst. Op deze manier hopen de onderzoekers duidelijke resultaten te krijgen. ‘We krijgen geen inhoudelijks informatie. We weten dus niet wat er gezegd wordt, wel wanneer de app wordt gebruikt en de antwoorden op de vragen.’

Kim Bastaits ziet het alvast groots. ‘We hopen op termijn partners te vinden om de app uit te rollen.’ Daarrbij denkt ze onder andere aan de Gezinsbond en justitie.

 

Bron: De Standaard


 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '