6 March 2016
Bijgewerkt: 20 September 2021
6 maart is White Chocolate Cheesecake Day; een feestdag naar ons hart. Cheesecake is op zich al hemels, maar voeg daar nog eens witte chocolade aan toe en je hebt een bommeke van formaat.
Ingrediënten
- 250 g speculaas
- 60 g boter (+ wat extra)
- 3 eieren
- 1 eidooier
- 150 g fijne suiker
- 200 g ricotta
- 3 onbehandelde citroenen
- 100 ml zure room
- 1 el maïszetmeel
- 175 g witte chocolade
- 90 g poedersuiker
- witte chocoladeschilfers
- springvorm 24 cm diameter
Zo maak je deze cheesecake
- Verwarm de oven voor op 180° C. Beboter de springvorm. Smelt de boter en verkruimel de speculaas. Rasp de schil van 1 citroen en pers alle citroenen uit.
- Meng de speculaas met de gesmolten boter. Verdeel dit mengsel over de bodem van de springvorm en druk goed aan. Zet in de koelkast.
- Klop de eieren met de dooier en de fijne suiker wit-schuimig. Meng met de ricotta, de geraspte citroenschil en het citroensap. Spatel er de room en het maïszetmeel door. Giet op de speculaasbodem en bak 1 uur in de oven. Laat afkoelen en bewaar 12 uur in de koelkast.
- Smelt de chocolade au bain-marie. Roer er de poedersuiker door en eventueel wat water tot je een glad glazuur krijgt. Giet over de taart in de vorm en strijk glad. Zet nog 4 uur in de koelkast.
- Ontvorm en decoreer met chocoladeschilfers.
Bron: Libelle-lekker.be
Nog meer recepten
RECEPT: chocomoussetaart met Oreo
RECEPT: light pizza met filodeeg
RECEPT: cava cocktail en hapje
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier