Gezond & licht op de BBQ met Philadelphia
Gegrilde aubergines & Philadelphia met honing
Ingrediënten voor 4 personen
2 aubergines – olijfolie – een potje Philadelphia met honing – 2 eetlepels honing – een handje pijnboompitten, kort geroosterd in een pan met antiaanbaklaag
Zo maak je het
Snij de aubergines in de lengte in plakken. Bestrijk met olijfolie en gril aan beide kanten. Leg op een schotel en bestrijk met de Philadelphia. Werk af met wat honing en de pijnboompitten.
Gevulde kip met Philadelphia
Ingrediënten voor 4 personen
2 kipfilets – een potje Philadelphia met zwarte peper en lente-ui – een bosje bladpeterselie, grofgehakt – 200 g pancetta – enkele takjes dragon
Zo maak je het
Snij de kipfilets een beetje open, zoals een enveloppe. Vul op met Philadelphia en peterselie. Wikkel goed in pancetta en druk aan. Gril beide kanten voorzichtig op de barbecue (het liefst in een aluminium bakje) en sluit vervolgens het deksel van de barbecue om verder te laten garen, of sluit het bakje af met aluminiumfolie. Laat zo nog 15 minuten garen. Laat daarna even rusten halveer daarna de filets. Werk af met de dragon.
Gepofte aardappels & Philadelphia met tuinkruiden
Ingrediënten voor 4 personen
4 middelgrote aardappels – een potje Philadelphia met tuinkruiden – een bosje fijngesneden dille
Zo maak je het
Wikkel de aardappels in aluminiumfolie en gaar ze in de hete kolen van de barbecue. Halveer daarna in de lengte en vul op met een flinke dot Philadelphia met tuinkruiden. Werk af met de dille.
Ontdek andere recepten met Philadelphia
- Toast met Philadelphia en scampi's
- Een heerlijk brunchbroodje met Philadelphia
- Dé lunch voor warme zomerdagen
- Zomerse courgetterolletjes met romige kaas
- www.philadelphia.be
Philadelphia, da's heerlijk frisse en romige kaas. Het wordt gemaakt met lekkere melk van koeien die meer dan 6 uur per dag en minimum 120 dagen per jaar buiten in de weide staan te grazen. Want het merk gelooft dat gelukkige koeien de beste melk geven. Pharell Williams zou trots zijn #Happy. De melk wordt in minder dan 48u na het melken, verwerkt tot de heerlijkste kaas. Voor al die blije koetjes werd Philadelphia bekroond met de ‘Good Dairy Commendation’, een belangrijke onderscheiding voor de inzet rond dierenwelzijn op de boerderijen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier