Hartjestaart
11 February 2014
Bijgewerkt: 21 September 2021
Everybody loves cake. Deze smakelijke appel- en frambozentaart is een perfecte Valentijnsnack voor jou en je single vriendinnen (of lover natuurlijk).
Wat heb je nodig
- 1 portie zanddeeg
- 8 à 10 appels
- 200 gram verse frambozen
- 200 gram suiker
- 2 eetlepels citroensap
- 40 gram bloem
- 1/2 theelepel zout
- 1 eetlepel vanille-extract
- 1 eetlepel boter
- 1 eierdooier
- 2 eetlepels room
Hoe maak je het
- Verdeel het deeg in 2 gelijke helften. Rol de delen egaal uit met een deegroller. Met het ene deel bedek je de bodem van je (ingevette) taartbodem. Uit de andere snij je hartjes met een kleine koekjesvorm tot het deeg op is.
- Snij de appels in kleine stukjes. Meng ze in een grote kom met de frambozen, suiker, citroensap, bloem, zout en het vanille-extract.
- Verdeel het appel-frambozenmengsel over de taartbodem. Bestrijk het met een beetje boter. Dan begint het leuke werk: decoreer je taart met de hartvormige stukjes deeg. Begin aan de buitenste rand en werk je naar binnen toe.
- Verwarm je oven voor op 220°C. Klop de eierdooier samen met de room. Bestrijk de bovenkant van je taart met het eimengsel. Steek de taart daarna 15 minuten in de oven. Na dat kwartier zet je de temperatuur lager, tot zo'n 190°C. Bak de taart daarna nog 30 minuten verder, en hou hem de laatste minuten goed in de gaten. De perfecte taart heeft een diep goudbruine korst. En hij laat je hele huis heerlijk ruiken!
Bron recept en foto: www.oncewed.com.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier