Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© GIPHY

11. Mensen die blijven babbelen met hun buur als de voorfilmpjes al láng gedaan zijn.

15 dingen waar we ons mateloos aan ergeren in de bioscoop

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

De beste plaats om tijdens deze hete zomer wat verkoeling op te zoeken, is uiteraard de bioscoop. Leve de airco, een XL-cola met extra ijsblokjes, tof gezelschap én een keigoede film. Helaas zijn er wel een aantal factoren die dit zalige uitje kunnen verstoren.

Smakken

Bij een goede film hoort natuurlijk een lekkere bak popcorn, een grote zak chips of een portie M&M’s. Maar dat wil niet zeggen dat we ook effectief moeten hóren dat het smaakt. Smakken, slurpen of andere eetgeluiden zijn enorm storend, en je hoeft die zak chips niet bij elk exemplaar dat je pakt volledig om te keren.


Smartphones

In een donkere zaal valt het écht wel op dat je op je gsm bezig bent, zelfs al hou je je hand ervoor. Dat irritante lichtje werkt heel afleidend. Zo mogelijk nóg erger is een vervelende ringtone die midden in een romantische scène naast je oor schalt. Weg sfeer!


Schoppers

We háten ze uit het diepst van ons hart: mensen op de rij achter je die telkens als ze van zitpositie veranderen met hun voeten tegen de leuning van je stoel botsen. Eén keer kunnen we begrijpen, een tweede keer verdragen we, maar bij een derde keer werpen we de mislukte kungfu-fighter een boze blik – en misschien zelfs een bepaald vingertje – toe.


Personal bubble

In het perfecte scenario blijft de stoel naast je vrij om je jas, handtas en andere spullen op kwijt te kunnen. Anders zit je de hele voorstelling oncomfortabel met al je gerief op je schoot gepropt of moet je die prachtige nieuwe tas op de met popcorn besmeurde vloer zetten. Toch heb je mensen die per se in je bubbel proberen te komen en te dicht willen zitten.


Elleboogduwers

Als de zaal vol zit, kan die stoel naast je uiteraard niet vrij blijven. Akkoord. Maar figuren die de hele stoelleuning innemen met hun reusachtige elleboog kunnen niet op onze sympathie rekenen.

Luidruchtig publiek

Een filmvoorstelling is geen festival. Je hoeft dus niet mee te zingen, te roepen, te klappen of overdreven luid te lachen bij elke scène. Sssht!



Geurtjes

We willen niemand discrimineren, maar mensen met rare geurtjes of nerveuze tics hebben we liever niet als buurman tijdens een goede film.


Loeiharde boxen

Nee, we worden niet oud, maar soms staan die boxen in de cinema toch echt loeihard?! We snappen dat het moet aanvoelen alsof we er letterlijk middenin zitten. Maar we zijn (nog) niet doof, dus die autocrash hoeft naast die auto ook niet onze trommelvliezen te vernielen.


Geen pauze

Bij een film die zo’n drie uur duurt zoals ‘Titanic’ of ‘The Wolf of Wall Street’ is een pauze echt geen overbodige luxe. Zeker als je net voor de voorstelling nog een wijntje, of drie, dronk in het café naast de bioscoop. Volle blaas plus enge film is trouwens ook geen goede combinatie.

 

Noordpool

Bij sommige films krijgen we het vanzelf warm. Bijvoorbeeld als Leonardo DiCaprio of Bradley Cooper op het grote scherm verschijnt. In de meeste andere gevallen hebben we het gewoon superkoud in de zaal en hopen we dat we dicht tegen onze vriend(in) aan kunnen kruipen.



Laatkomers

Sinds je de plaatsen op voorhand kan bestellen, maken sommigen er een erezaak van om op het allerlaatste moment binnen te komen vallen. Zij staan dan minutenlang recht voor het scherm of ze moeten natuurlijk net op jouw rij plaatsnemen op een stoel waar al iemand anders zit, waardoor de hele rij – inclusief jij – moet opschuiven.


Babbelaars

Het meest irritante van allemaal: mensen die blijven babbelen met hun buur als de voorfilmpjes al láng gedaan zijn. Hou die conversaties voor na de film of ga gewoon thuis Netflix kijken!



Verliefde bakvissen

Het is helemaal niet erg als je tijdens een keiromantische scène de nood voelt om je lief ook eens goed beet te pakken. Maar een koppel dat de hele voorstelling vlak voor je neus als een stelletje verliefde bakvissen elkaars amandelen van dichtbij bestudeert, is gewoon vervelend.



Duur

We herinneren ons nog de tijd dat we met een briefje van 200 frank naar een film konden gaan kijken. Die tijd is helaas al lang voorbij, nu betaal je al bijna het driedubbele voor sommige films. En dan heb je nog geen peperdure snoep of drank gekocht in het bioscoopwinkeltje.


Afvalberg

Er wordt nochtans meerdere keren nadrukkelijk gevraagd om je afval na de film mee te nemen en in de vuilnisbak te deponeren. Toch lijkt die filmzaal een stort als de lichten eenmaal terug aangaan en de meeste mensen met de noorderzon zijn verdwenen.




Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '