Kerstmacarons met zuurstokken
Voor het omhulsel:
90 g eiwit
25 g kristalsuiker
200 g poedersuiker
110 g fijngemalen amandelen
Klop het eiwit op. Voeg geleidelijk aan suiker toe tot je een blinkende meringue krijgt (denk: scheerschuim). Meng de poedersuiker met de amandelen. Voeg het mengsel toe aan de meringue en roer zachtjes om. Lepel het geheel in kleine rondjes op een bakplaat. Verwarm de oven voor op 140°C. Bak de macarons gedurende 15 à 20 minuten, afhankelijk van hun grootte. Laat afkoelen en maak ze los van de bakplaat.
Voor de crème:
100 g suiker
Het eiwit van 2 grote eieren
180 g ongezouten boter op kamertemperatuur
Gebroken zuurstokken
Doe het eiwit en de suiker in een kom en zet die boven een pan met kokend water. Klop ongeveer drie minuten, tot de suiker opgelost is en het mengsel een marshmellowachtige textuur heeft. Doe het in een kom en klop een vijftal minuutjes, tot het volledig is afgekoeld en je een dikke, glanzende meringue krijgt. Voeg de boter lepel voor lepel toe en meng voorizchtig tot de meringue zachter wordt. Wanneer alle boter in het mengsel zit, klop je 6 à 10 minuten op middelmatige snelheid, totdat de botercrème dik en zacht is. Doe de crème tussen twee 'schelpjes' en rol de macaron door de gebroken zuurstokken.
Smakelijk!
Meer inspiratie voor Kerstmis?
Hier vind je vier chocoladedesserts met minder dan 100 calorieën.
Of maak je gasten blij met een message on a cookie.
Deze yummy mini-eclairs kan je makkelijk zelf maken.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier