Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Koude havermoutpap

Havermoutpap is gezond! En het is ook nog eens lekker. Ik ken eigenlijk maar 1 recept met havermout, en dat is het standaard recept waar je een beetje havermout in melk kookt. Dit recept is voor koude havermoutpap. Klinkt misschien niet meteen als een treat, maar geloof me, het is zeker het proberen waard.


Nu de zomer eraan komt heb ik vaker trek in koude maaltijden, zoals salades maar ook ontbijtjes. Koude havermoutpap is lekker fris dus perfect voor warmere dagen. Het is een heel simpel recept. Had ik al gezegd dat het ook heel erg gezond is? Nog een voordeel: je hoeft je ontbijt ‘s ochtends niet meer te maken.

Wat heb je nodig?

havermout2

– Havermout

– Melk of sojamelk

– Appel

Chiazaad of lijnzaad

– Gedroogde vijg

– Kom/schaaltje (hier te koop)

Wat moet je doen?

havermout3


– Meng de 3-4 eetlepels havermout met 200mL melk.

– Schil de appel en snij deze in stukjes, en voeg deze toe.

– Voeg 1 niet volle-eetlepel lijnzaad of chiazaad toe. Of alletwee.

– Voeg als laatste een gedroogde en in stukjes gesneden vijg toe.

– Zet de kom een nacht lang in de koelkast, en de volgende ochtend staat je ontbijt al klaar!

Geniet van je heerlijk ontbijtje.

Bekijk ook mijn recept voor gezonde chocolademousse!

Partner Content

' ' ' '