Nieuw culinair paradijs in Barcelona
9 April 2014
Bijgewerkt: 21 September 2021
Albert Adrià en Ferran Adrià, zijn twee broers én twee van 's werelds bekendste chefs. Ze zien het groots. In januari 2015 zal hun 5.0 project af zijn. Een 5.0 wat? Wel, de broers openen samen met vijf andere partners vijf restaurants met vijf helemaal nieuwe culinaire concepten. Noem het gerust een culinair pretpark, want dat is het helemaal.
De broers zijn beter bekend als de chefs van El Bulli, een van de beste restaurants van de wereld dat in 2011 zijn deuren sloot. Nu zijn de 'Adrià brothers' bezig met een groot concept: vijf restaurants in het centrum van Barcelona. Begin volgend jaar moet hun culinair walhalla af zijn.
Op het programma staat:
- Het restaurant 'Tickets' is een moderne tapasbar.
- In 'Bodega 1900' kan je terecht om te proeven van 'Vermut', een traditionele Spaanse wijn.
- 'Pakta', is volgens de broers het enige echte Japans/Peruviaans restaurant van Barcelona.
- Een Mexicaanse haute cuisine met als naam 'Hoja Santa', past ook in hun 5.0 concept en in mei opent 'Niño Viejo' een taco restaurant.
- 'Enigma', dat zal openen in 2015, wordt een cocktailbar met een exclusieve menukaart. Het concept van deze resto lijkt op '41° experience', het vorige restaurant van de broers dat in augustus verhuist naar een nieuwe locatie en de naam 'Enigma' krijgt.
Deze vijf restaurants worden één van de must-see plekjes in het centrum van Barcelona. Elk restaurant heeft een andere prijsklasse, dus girls, voor elk wat wils. Dit is een extra reden om een weekendje naar Barcelona te boeken en te proeven van deze culinaire hoogstandjes, toch?
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier