Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Libelle Lekker

Geen fan van koffie? Vervang de mokka dan door chocolade-ijs! 

RECEPT: deze brownie-ijstaart met chocoladeschilfers wil je meteen uitproberen

Ysaline Pollet
Ysaline Pollet Webjournalist

Kan je niet kiezen tussen brownie of ijs? Dat hoeft ook niet! Met dit recept voor brownie-ijstaart met mokka-ijs en chocoladeschilfers krijg je the best of both worlds. Je maakt het ook in een handomdraai klaar! Geen fan van koffie? Vervang het mokka-ijs dan door chocolade-ijs.

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 150 g pure chocolade
  • 90 g boter
  • 3 eieren
  • 90 g bruine suiker
  • 60 g bloem
  • 60 g amandelpoeder
  • 1 tl bakpoeder
  • 300 ml mokka-ijs (of chocolade-ijs)
  • 300 ml vanille-ijs
  • 50 g chocoladeschilfers

Hoe maak je het?


1. Verwarm de oven voor op 170° C. Doe de chocolade en de boter in een kom en laat au bain-marie smelten. Klop de eieren met de kandijsuiker ongeveer 10 minuten tot een dikke massa. Roer de gesmolten boter door het ei-suikermengsel.

2. Zeef de bloem met het bakpoeder boven de kom en spatel samen met amandelpoeder luchtig door de massa. Stort in een ingevette en met bloem bestrooide bakvorm en schuif 18 minuten in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen.

3. Halveer de brownie horizontaal. Laat de onderste kant iets dikker. Leg de bodem op een serveerschaal of plaat.

4. Laat het mokka-ijs wat zachter worden tot het schepklaar is. Lepel het op de brownie. Verkruimel er de bovenste helft van de brownie over en lepel daarop het vanille-ijs. Bestrooi met chocoladeschilfers en zet minstens 1,5 uur in de diepvriezer.

5. Snij in stukjes en serveer meteen.

© Libelle Lekker


Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '