10 min. voorbereiding + minimum 2 uur opstijven in de koelkast
Welke ingrediënten hebben we nodig voor ongeveer 8 kommetjes chocolademousse?
- 200 g pure chocolade
- 1 eierdooier
- 5 eiwitten
- 2 eetlepels bloemsuiker
- 2 eetlepels melk
- 200 ml room
- eventueel 1 koffielepel rum
1. Klop de eierdooier los met een eetlepel bloemsuiker en (eventueel) de rum.
2. Smelt de chocolade met de melk in de microgolfoven of au bain-marie. Roer samen tot een gladde massa.
3. Roer het eierdooiermengsel onder het chocolademengsel.
4. Klop de eiwitten stijf. Klop ook de room samen met een eetlepel bloemsuiker in een aparte kom stijf.
5. Meng de opgeklopte room onder het chocolademengsel. Meng nadien ook de stijfgeklopte eiwitten voorzichtig onder het mengsel.
6. Laat het mengsel in de kom of verdeel het onder kleinere schaaltjes. Laat alles gedurende minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
7. Aanvallen!
via GIPHY
Recept: libelle-lekker.be
Meer van onze overheerlijke recepten vinden jullie hier.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier