Robine van Tilburg
chef online
chef online
14 October 2019
Bijgewerkt: 30 March 2022
Zin in een lekker ontbijtje en heb je even je buik vol van bokes met choco? Dan zijn deze American pancakes zonder twijfel iets voor jou. Overheerlijk, fluffy én helemaal niet moeilijk om te maken... en er zit fruit in, ofzo. I-de-aal!
Wat heb je nodig voor 10 pancakes?
- 200 g bloem
- een koffielepeltje bakpoeder
- een snufje zout
- 1 ei
- 20 g gesmolten boter
- 300 ml melk
- 150 g blauwe bessen
Hoe maak je het?
- Voeg de bloem, het bakpoeder en het zout samen in een kom en meng onder elkaar.
- Mix het ei, de gesmolten boter en de melk goed door elkaar met een elektrische handmixer of een garde.
- Voeg het droge bloemmengsel bij het natte mengsel en mix het geheel weer goed door elkaar.
- Meng de blauwe bessen voorzichtig onder het beslag.
- Laat een pan heet worden en laat er een klontje boter of wat (kokos)olie in smelten.
- Zorg ervoor dat de pan gloeiend heet is voor je de eerste lepel beslag in de pan doet. De grootte kies je zelf. In een grote pan zouden zo’n drie pannenkoekjes moeten passen.
- Laat de pannenkoekjes zo’n 2 minuutjes bakken en draai ze dan om. Laat nog 2 minuutjes bakken.
- Garneer de pannenkoekjes met esdoornsiroop of een andere siroop of suiker en eventueel nog wat blauwe besjes.
- Smakelijk!
Honger gekregen? Neem dan zeker eens een kijkje tussen onze andere receptjes:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier