Wij gaan voor minstens drie bolletjes!
HOTSPOTS: bij deze 10 ijssalons in Gent kan je verkoeling zoeken
Gent represent! Na de beste ontbijtplekjes, leukste terrasjes en lekkerste restaurants om te dineren zijn de ijssalons aan de beurt. Want een verfrissend ijsje kunnen we wel gebruiken nu de temperaturen de hoogte inschieten. Een hoorntje met een bolletje pistache en een bolletje vanille, graag!
Nonno
Of liever yesyes! Nonno betekent ‘grootvader’ en verwijst naar de lange traditie van ijsmakers in de Italiaans-Gentse familie De Zordo. Het ijs wordt dagelijks vers bereid, volgens het familierecept, zonder bewaarmiddelen of toegevoegde kleurstoffen. Naast de traditionele smaken vind je bij Nonno ook geregeld speciallekes met seizoensfruit of andere verrassende ingrediënten. Al 20 jaar een must-visit in Gent!
Waar? Kortedagsteeg 22 en Jakobijnenstraat 5
Meer info? nonno.be
Cremerie Gérard
In het hartje van Gent, tussen het Belfort en de Sint-Baafskathedraal vind je Crémerie Gérard. Gérard is het kleine broertje van François uit Sint-Niklaas. Het ijs is dagvers én bereid volgens een recept uit 1928. Tip: proef het vanille-ijs, het is goddelijk!
Waar? Sint-Baafsplein 34
Meer info: www.gerard-gent.be
Talamini
Het ambachtelijke Talamini-ijs bestaat al sinds 1959 in Gent en is daardoor het oudste ijssalon in negenduust. Het ijs wordt gemaakt op basis van lichter verteerbaar melkijs in plaats van roomijs. Eén likje en je waant je in het zonnige Italië met zijn heerlijke gelato!
Waar? Ganzendries 1
Meer info? confiserielarmuseau.be
Oyya
Dit ijssalon sleepte al verschillende prijzen in de wacht dankzij ijsbereider Mathieu. Hij werd in 2018 Belgisch ijskampioen, Europees kampioen in 2021 en staat op plaats 34 in de Gelato Festival World Ranking. Het ijs wordt dagelijks vers bereid met de lekkerste, pure ingrediënten. Ook vegans kunnen hier een bolletje scoren!
Waar? Koestraat 22 en Langemunt 8
Meer info? www.oyya.be
Coco Gelato
Bij het instagrammable Coco Gelato kies je uit artisanale smaakjes die gemaakt zijn van organische melk van de bioboerderij @dezwaluwbioboerderij in Lovendegem. De smaken kunnen van dag tot dag verschillen, maar één ding staat wel vast: ze zijn héérlijk!
Waar? Walpoortstraat 7
Meer info? cocogelato.be
Bas.
IJs zónder stabilisatoren, kunstmatige kleurstoffen en smaakversterkers, maar wel mét ontzettend veel smaak. Bij Bas. lik je van dagvers handgemaakt ijs dat je smaakpapillen zal verrassen. Wil je er zeker proeven: Matcha Taishan, Lemon Curd, Roasted Pistachio en Beurre Noisette. Yummm!
Waar? Dampoortstraat 46
Meer info? justbas.com
Wijs
What’s in a name? In Wijs proef je ambachtelijk bereid ijs en ontdek je wekelijks nieuwe, verrassende smaken. Ze hebben voor ieder wat wils, inclusief lactosevrije, glutenvrije en vegan opties. Vree wijs!
Waar? Lucas Munichstraat 43
Meer info: www.wijs.gent
San Pietro
Vlak aan het Sint-Pietersstation ligt deze geweldige ijszaak. Ann De Raedt maakte haar kinderdroom waar met dit ijssalon. Ze volgde zo’n tien jaar geleden een cursus gelato maken in Italië en het resultaat ervan proef je in lekkere de San Pietro-ijsjes. Ze gebruikt zoveel mogelijk ingrediënten uit haar eigen tuin zoals frambozen en bramen. Tip: probeer zeker eens een bolletje limoncello.
Waar? Koningin Elisabethlaan 21
Meer info: www.sanpietro.be
Damass
Wie deze ijszaak passeerde, werd sowieso aangetrokken tot de gigagrote toog met maar liefst veertig (!) verschillende smaken. Het roomijs is bereid met volle melk, verse room en gepasteuriseerde eieren. Sorbets bestaan uit puur fruit en suiker.
Waar? Korenmarkt 3B
Meer info: www.damass.be
Pierino
Je zag de ijskarretjes van Pierino ongetwijfeld al staan op de Korenmarkt of aan het Sint-Pietersstation. Al dertig jaar gebruiken ze alleen maar natuurlijke, verse ingrediënten en vermijden ze aroma’s en kleurstoffen.
Waar? IJskarren op Korenmarkt en aan Sint-Pietersstation
Meer info: www.pierinoijs.be
Meer hotspots:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier