Zalmwraps met dillesaus
28 December 2013
Bijgewerkt: 21 September 2021
Mooi weer vraagt om een lekkere, lichte lunch. Een wrap bijvoorbeeld. Laat je creativiteit de vrije loop en vul 'm op zoals je wil (of kijk wat er nog in je koelkast te rapen valt). Onze favoriet? Deze wrap met een knipoog naar het hoge noorden.
Benodigdheden
- 4 volkorenwraps
- 1 pakje gerookte zalm van 200 gram
- 1 bakje veldsla
- 1 theelepel venkelzaadjes
- 1 potje zure room
- 1 rode ui
- 1 granny smith-appel
- 2 tomaten
- 1 el honing
- 1 teentje look, gesnipperd
- Sap van ½ citroen
- Verse dille
- Peper en zout
Zo maak je het
- Snij de rode ui in ringen, de tomaat in fijne partjes, de granny smith in dunne reepjes, en de zalm in dikke, lange repen.
- Maak het dillesausje. Meng daarvoor de venkelzaadjes, look, honing, sap van ½ citroen, appelreepjes en verse dille onder de zure room. Kruid af met peper en zout.
- Laat een koekenpan heet worden en leg er een wrap in. Verwarm 15 seconden aan weerszijden.
- Bestrijk de wraps met het sausje. Beleg daarna met veldsla, tomaten en zalm.
- Rol op en snij in twee. Lekker, zowel koud als warm.
Hoeveelheid – tijd – calorieën
2 porties – 20 minuten – 470 kcal/portie
Variatie-tip
Voeg wat advocado toe om een vol gevoel te verzekeren na de maaltijd. Advocado zit vol gezonde vetten.
Heb je de smaak te pakken? Ontdek hier nog 7 heerlijke wraps!
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier