Zomerse courgetterolletjes met romige kaas
4 July 2014
Bijgewerkt: 21 September 2021
Op een warme zomerdag hoef je geen dampende ovenschotel. Een lekkere, lichte lunch past beter bij deze tijd van het jaar. Met véél groenten om te beginnen en wat Philadelphia om het spannend te houden. Deze courgetterolletjes zijn fris, smeuïg en overheerlijk. Probeer ze nú uit!
Ingrediënten voor 8 personen
- 3 courgettes van gemiddelde grootte
- 300 g Philadelphia Natuur
- 1 theelepel versgeperst citroensap
- Wat citroenzeste, fijngehakte lenteuitjes of wat tuinkers voor de afwerking
Zo maak je het
- Maak courgetterolletjes met een dunschiller over de ganse lengte van de courgette.
- Laat de courgetterolletjes blancheren in kokend water gedurende 30 sec en laat daarna afkoelen in koud water.
- Laat ze drogen op keukenpapier. Rol ze daarna op in een tube. Zet ze rechtop en maak ze vast met wat Philadelphia indien ze loskomen.
- Meng de Philadelphia met het citroensap. Kruid met wat peper en zout en vul de tubes met het mengsel. Plaats in de koelkast alvorens op te dienen. Net voor het opdienen versieren met citroenzeste, de gehakte uitjes of tuinkers.
- Je kan ook één van de andere smaken gebruiken zoals Philadelphia Knoflook & Kruiden, Feta & Komkommer,...
Ontdek andere recepten met Philadelphia
- Toast met Philadelphia en scampi's
- Een heerlijk brunchbroodje met Philadelphia
- Dé lunch voor warme zomerdagen
- www.philadelphia.be
Philadelphia, da's heerlijk frisse en romige kaas. Het wordt gemaakt met lekkere melk van koeien die meer dan 6 uur per dag en minimum 120 dagen per jaar buiten in de weide staan te grazen. Want het merk gelooft dat gelukkige koeien de beste melk geven. Pharell Williams zou trots zijn #Happy. De melk wordt in minder dan 48u na het melken, verwerkt tot de heerlijkste kaas. Voor al die blije koetjes werd Philadelphia bekroond met de ‘Good Dairy Commendation’, een belangrijke onderscheiding voor de inzet rond dierenwelzijn op de boerderijen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier