'Foodbloggers gaan er vaak prat op dat hun gerechten in 20 minuten op tafel staan of maar drie ingrediënten bevatten. Ik focus me liever op zij die graag worden uitgedaagd in de keuken.'
MUST FOLLOW: Annelies Deleu: ‘Niets maakt me gelukkiger dan volgers die een foto sturen van hun eten geïnspireerd op een van mijn recepten’
Overdag verzorgt ze de marketing en communicatie bij een uitzendbureau, maar zodra ze kan, vlucht Annelies Deleu (28) de keuken in om er haar grenzen te verleggen. Met haar zijproject Nectar Food Studio doet de Leuvense niets liever dan haar kennis delen met gelijkgestemden.
Volg Annelies als
- … je een foodie bent die graag wordt uitgedaagd in de keuken.
- … je de presentatie van het bord net zo belangrijk vindt als de inhoud ervan.
- … je meer wil weten over het hoe en waarom van levensstijlen zoals het veganisme en het holisme.
De online stijl van Annelies
- Gerechten fotografeert Annelies met een Sony Alpha 600. Op reis vertrouwt ze op haar iPhone 8.
- Ze gebruikt het computerprogramma Lightroom om het licht, de temperatuur en de saturatie van haar foto’s mee te bewerken.
- Ze vindt het bijschrift net zo belangrijk als het beeld en vergeet nooit de hashtags #vegan, #veganchef en #plantbased.
Nieuwe wereld
‘Voeding is altijd een obsessie geweest (lacht). Mijn ouders zijn echte bourgondiërs, dus thuis kwamen er alleen maar kwaliteitsproducten op tafel. Toen ik zeventien was, besloot ik na het zien van een documentaire over Belgische slachthuizen om vegetariër te worden. Mijn ouders dachten dat het een fase was, maar na een maand raakte ik geen vlees meer aan. Een jaar later ging ik op kot en werd ik verplicht om elke avond voor mezelf te koken. Bij gebrek aan vegetarische kookprogramma’s op televisie, wendde ik me tot het wereldwijde web, waar ik blogs ontdekte zoals My New Roots en Nutrition Stripped. Een wereld ging voor me open.’
https://www.instagram.com/p/BtGFYmZntnH/
Gefundeerde visie
‘Heel wat vegetarische en veganistische kookworkshops, blogs, boeken en YouTubefilmpjes later besloot ik mijn gerechten te delen op Instagram. Al snel besefte ik dat als ik mensen wilde overtuigen van mijn visie, het een gefundeerde visie moest zijn. Rond diezelfde tijd kampte ik met gezondheidsproblemen die achteraf gelinkt bleken aan mijn eetpatroon. Zo heb ik een intolerantie voor gluten, lactose, koemelkeiwit, varkensvlees en zelfs bepaalde veganistische kazen. Door die samenloop van omstandigheden ben ik me gaan verdiepen in het holisme. Ik was meteen geïntrigeerd en startte met een opleiding tot holistisch voedingsconsulente.’
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Uitdagen in de keuken
‘Een jaar geleden richtte ik mijn zijproject Nectar Food Studio (een verwijzing naar de godendrank uit de Griekse mythologie, red.) op. Ik organiseer kookworkshops, doe aan receptontwikkeling en foodstyling. Ik blijf mezelf bijscholen – zo trek ik binnenkort naar Californië voor een opleiding tot raw-foodchef aan de Living Light Culinary Institute – en vind het fantastisch om mijn kennis te delen. Foodbloggers gaan er vaak prat op dat hun gerechten in 20 minuten op tafel staan of maar drie ingrediënten bevatten. Ik focus me liever op zij die graag worden uitgedaagd in de keuken. Niets maakt me gelukkiger dan volgers die me een foto doorsturen van hun avondmaal geïnspireerd op een van mijn recepten.’
https://www.instagram.com/p/Bp7uIKpHCQP/
Annelies volgt
- @plantfoodandwine: ‘Matthew Kenney is dé pionier van de verfijnde veganistische keuken. Zijn Instagramaccount is een grote inspiratiebron.’
- @ryelondon: ‘Voor foodstyling van de bovenste plank moet je bij de Britse Holly zijn. Ik hou van haar minimalistische stijl die het eten echt laat spreken.’
- @thefieldwork: ‘Actrice Kim Hertogs wil met haar platform mensen inspireren en gelijkgestemden samenbrengen. Denk: body positivity, astrologie, surfen en duurzaamheid.’
Nog meer Instagrammers om te volgen:
- Lise Duchateau: ‘Toen ik mijn eerste bruidsboeket mocht ontwerpen, voelde ik me voor het eerst in een jaar gelukkig’
- Laura Van De Woestyne: ‘De community rond zero waste kan best intimiderend en extreem overkomen, maar ik ben zeker geen heilig boontje’
- Kiki Vogels: ‘Dat mijn carrière nu zo goed loopt, is een dikke fuck you naar iedereen die mij ooit scheef bekeek’
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier