'Een stuk chocolade of een pak friet kunnen zeker af en toe, maar daarvan een foto posten zou een grote stijlbreuk zijn.'
MUST FOLLOW: Julie D’Archambeau: ‘Ik laat me inspireren door kookboeken en foodbloggers, maar experimenteer vooral veel zelf’
Ooit had Julie D’Archambeau (29) een behoorlijke hekel aan havermout. Flashbacks naar een soeplepel havermoutbrij van op scoutskamp hadden daar ongetwijfeld iets mee te maken. Nu is het een van haar topingrediënten in de keuken. Op haar blog en Instagram Julie’s Flavours deelt Julie haar dagelijkse keukenexperimenten, steevast mét oog voor detail gestyled.
Volg Julie als
- … je een ‘kick under the *ss’ wil om zelf gezonder te gaan eten.
- … inspiratie zoekt voor smoothie bowls in alle kleuren van de regenboog.
- … wil leren hoe gezond te snoepen.
De online stijl van Julie
- Julie fotografeert met haar smartphone en bewerkt met de VSCO-app. Haar favoriete filters zijn A9, C en Hypebeast 1 en 2.
- Daglicht is key. Daarom ontbijt (en fotografeert) Julie pas net voor ze naar het werk vertrekt.
- Aan styling besteedt ze veel zorg: een lepeltje hier, een bloem daar.
Chocomousse en appeltaart
‘Onlangs kwam ik mijn receptenboekje uit mijn kindertijd tegen. Het is een schriftje dat ik vulde met mijn favoriete recepten uit die tijd: vooral koekjes en chocomousse en appeltaart dus (lacht). Samen met mijn mama in de keuken bakken en koken was toen een van mijn favoriete activiteiten. Die liefde voor het koken bleef toen ik ouder werd, maar ik begon bewuster voor gezonde ingrediënten te kiezen. Bloem, suiker en aardappelen maakten zo alsmaar vaker plaats voor zaken als kikkererwten, quinoa, spelt en ook de havermout die ik ervoor zo vervloekt had (lacht).’
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Trial-and-error
‘Eerst postte ik op Instagram dagelijks wat ik had klaargemaakt, zonder veel uitleg. Maar toen vriendinnen steeds vaker naar recepten vroegen, besloot ik begin dit jaar een blog te starten. De inspiratie daarvoor haal ik uit kookboeken, bij andere foodbloggers en vooral door vervolgens zelf te experimenteren. Iedereen kent worteltaart, dan denk ik: wat als ik er nu havermout aan toevoeg, en pindakaas? Soms is er al eens een mislukking, nog vaker lukt het gelukkig (lacht). Soms kook ik zoveel, dat mijn man en ik het niet allemaal opgegeten krijgen. Dan krijgt mijn nichtje die boven mij woont de rest.’
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Geen foto’s van frieten
‘Mijn blog en Instagram voelen nooit als een vervelende verplichting. Elke avond sta ik met plezier in de keuken en op zondag trek ik er een halve dag voor uit. Dan maak ik ontbijt en tussendoortjes voor de hele week. Nu lijkt het alsof ik altijd perfect gezond eet, maar dat is ook niet waar. Een stuk chocolade of een pakje friet kunnen zeker af en toe, maar daarvan een foto posten zou een grote stijlbreuk met de rest van mijn Instagram zijn (lacht). Wat ik post moet gezond zijn en tegelijk kleurrijk: een smoothie bowl is net iets aantrekkelijker op de foto dan een stoofpotje.’
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Julie volgt
- @feelfantesstic: ‘Tess is mijn persoonlijke dagelijkse motivator om te gaan sporten. Ze straalt zoveel positiviteit en energie uit dat ik op slag zin heb om naar de fitness te hollen.’
- @Milkywaysblueyes: ‘Ze is een Belgische modeblogster, maar bewerkt haar foto’s zo mooi dat Brussel en Luik zuiderse steden lijken te zijn.’
- @ellencharlottemarie: ‘Als er één inspirerende foodblogster is, dan is zij het wel. Haar foodstyling is ongeëvenaard.’
Nog meer Instagrammers die je moet volgen:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier