Zo staan er geen ganse week boterhammen met choco op het menu!
RECEPTEN: 5 makkelijke gerechtjes voor studenten nu het academiejaar weer begonnen is
Robine van Tilburg
chef online
23 September 2024
Uiteraard steken we ook dit jaar onze studerende lezers graag een hart onder de riem. En dat doen we op de best mogelijke manier: met overheerlijke receptjes natuurlijk! Deze recepten vonden we op TikTok en zijn ideaal voor studenten die op kot zitten en hun weg nog niet helemaal kennen in de keuken.
Lekker, snel en goedkoop: dat is de drievuldigheid die studenten vaak hanteren wanneer het op eten op kot aankomt. En hoewel je dan al snel aan diepvriespizza, macaroni of frietjes van de frituur denkt, voldoen ook deze heerlijke receptjes aan die voorwaarden!
Maandag: veggie panini met gegrilde groenten en pesto
@thechowdown Grilled Vegetable Pesto Panini 12oz ciabatta loaf (or other crusty bread) 4oz basil pesto 4oz sun dried tomato pesto 4oz shredded mozzarella cheese 1 bell pepper, cut into thirds 1/2 large zucchini, sliced lengthwise 4 slices eggplant 1oz red onion, thinly sliced 1/2 cup arugula Salt and pepper ⠀ 1. Season veggies with olive oil, salt and pepper and grill over medium heat until tender and slightly charred, about 2-3 minutes each side (alternatively, you can roast veggies in the oven). 2. Assemble the sandwich by slicing your ciabatta in half and spreading basil pesto on one half and sun dried tomato pesto on the other half. Add cheese to the bottom piece then top with grilled veggies and onion. Season with salt and pepper and then add arugula and close the sand which. 3. Grill sandwich on a panini press until bread is toasted and the cheese has melted. Cut panini into sections and enjoy. ⠀ #fyp #foryoupage #panini #sandwich #veggiepanini #veggiesandwich #sandwichrecipes #paninirecipes ♬ original sound – thechowdown
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Dinsdag: pasta all’arrabbiata met burrata
@sanne.vanlierop Pasta arrabiata met burrata 🌿🍅🌶️ De meest simpele maar oh zo lekkere pasta! Binnen 10 minuten klaar door de piccante pastasaus van @Bertollidal1865 ! In combinatie met arrabiata pesto & burrata echt een heerlijke pasta 😍 leuk weetje: wist je dat arrabiata woest betekent? Past perfect bij het weer 😉 2 sjalot 2 teentjes knof 250 gr tomaatjes 460 gr Piccante pastasaus Bertolli 2 tl pesto all arrabiata 2 handjes basilicum 200 gr pasta 1 bol burrata Parmezaan #pasta #pastaarrabiata #burrata ♬ Theme from "A Summer Place" – Percy Faith And His Orchestra
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Woensdag: wraps met kip, guacamole en Griekse yoghurt
@kizactivelife easy weeknight dinners 🤤🙌🏼🥑 (Ep7: chicken wraps) #easyrecipe #easydinner #easymeals #easydinnerideas #easydinnerrecipes #easydinneridea #quickdinner #simplemeals #dinnerideastiktok ♬ original sound – xxtristanxo
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Donderdag: orzo met aubegine
@chefvanderlecq Makkelijke Vega Maandag! Orzo Aubergine, echt top deze <3 Voor 1 persoon: 75g (vegan) orzo ½ blik gepelde tomaten 1 tl tomatenpuree (dit was paprika) 100ml witte wijn 1/3 chili peper 1 teen knoflook ½ gele ui 1/3 aubergine 2 takjes platte peterselie 1. Snijd je aubergine in dunne plakjes en zet in de oven met olie en zout voor 20 minuten op 180 graden 2. Bak je ui, knoflook, chili voor 3 minuten 3. voeg de tomatenpuree toe en bak 2 minuten mee 4. blus af met witte wijn en laat inkoken voor 3 minuten 5. Voeg de bliktomaten toe, samen met 1/3 blik water (pp) en een goede snuf zout 6. Breng dit aan de kook en voeg de orzo toe 7. goed door blijven roeren zodat het niet aan je pan plakt 8. Wanneer de orzo na een minuut of 7 al dente is en het vocht heeft opgenomen, voeg de aubergine en peterselie toe, pan van het vuur en opdienen 9. als de orzo nog niet gaar is maar de pan wel droogkookt, voeg steeds een half glas water toe en laat rustig pruttelen tot het wel gucci is #orzo #makkelijkemaandag #vega #aubergine ♬ Kanye West – C10
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Vrijdag: udon-noedels met tofu (of kip)
@freshofftheraq Actually Quick Meals ep 2: My Go-to Udon 🍜 okay but why are udon noodles so good 😭🙏 Here’s the recipe: 1/2 tbsp soy sauce 1 tbsp oyster sauce (I used a vegetarian one) 1/2 tsp maple syrup or sugar 1 tsp dark soy sauce 1 tsp cornstarch 1/3 cup cold water 1/2 tbsp olive oil or neutral cooking oil 1/4 350g block extra firm tofu 2 garlic cloves, minced 2 green onions, whites and greens separated, finely sliced 1 tsp sesame oil 1 serving cooked udon (250g – I like the frozen kind, they’re chewier!) 1. Make the sauce: in a small bowl, stir together soy sauce, oyster sauce, maple syrup/sugar, dark soy sauce, cornstarch and water. 2. Heat oil in a small skillet over medium heat. Crumble your tofu directly into the pan and fry for 3-5 minutes until golden brown, stirring frequently. Add green onion and garlic and fry for another 2 minutes of so. 3. Give the sauce another quick mix, then pour it over the crumbled tofu and stir with a spatula. Let it come to a gentle simmer and bubble for about 2-3 minutes. It should thicken nicely. 4. Pour the sauce over a bowl of cooked udon and top with sesame oil and the greens of your green onion. Stir to coat the noodles and enjoy! #udonnoodles #quickmeals #udonrecipe #noodlerecipe #quicklunch ♬ Soulful Strut – Shogo Hamada & The J.S. Inspirations
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Lees ook:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier