En alwéér is er een primeur aan het einde van de aflevering...
‘De Mol’: Yens’ semiseksuele uitspraken over geitentepels doen ons gniffelen en huiveren tegelijk
We waren vanavond alwéér getuige van een aflevering met een apart einde. Maar ook op andere momenten was deze zevende aflevering speciaal te noemen...
DAG 18
Aan het ontbijt vinden onze vrienden hippiebrilletjes, een knipoog naar de opdracht die hen vandaag te wachten staat op La Gomera. Uma en Yens dopen zichzelf tot krijgers van de bende. Manu en Sven zijn vredesduiven van dienst. Die laatste hoopt ‘ne goeien toep’ te smoren, maar mag in plaats daarvan John Lennon en Yoko Ono gewijs de hele dag het bed delen met Manu. Daar spelen ze een hippieversie van ‘Het rad van fortuin’ met Gilles. De inzet per hippiespreuk is 300 euro. Ze kunnen telkens een letter kopen voor 50 euro én worden meermaals opgeschrikt door enkele van de vele wekkers rond het bed die op willekeurige momenten afgaan. Kunnen ze die niet binnen de 3 seconden uitschakelen, dan moeten ze de hippiespreuk binnen de vijftien seconden raden. Iets wat vrij goed lukt dankzij copywriter Sven.
Tussen de bergen ontmoeten Uma en Yens ondertussen twee Guanchen, plaatselijke bewoners die hen twee belangrijke gebruiken zullen leren. De een leert hen enkele woorden in de fluittaal die ze gebruiken in de bergen. De ander toont hoe ze zich moeten verplaatsen door te glijden van een herdersstok. Ze moeten aan de eindmeet een offer brengen, maar om te weten wat en hoe ze moeten offeren, moeten ze wel de woorden die gefloten worden herkennen. Het valt enorm op dat Yens de leiding neemt en bij elk gefloten woord het foute antwoord geeft.
Wanneer ze zien dat ze niet het dier zelf, maar de melk ervan moeten offeren, beseffen Yens en Uma dat het gefloten woord niet hond, maar geit was. Daardoor moeten ze teruglopen naar de vorige vraag en verliezen ze tijd. Eens ze aan het geitenmelken gaan, blijkt dat iets moeilijker dan gedacht. Maar door een band op te bouwen met de geit en ze naar eigen zeggen ‘opgewonden’ te maken, weet Yens toch melk uit de uiers te krijgen. Om eerlijk te zijn, krijgen we een licht akelig gevoel wanneer Yens semiseksueel over de tepels van de geit praat, op de tonen van een romantisch muziekje... maar het brengt wel op. Een kwartiertje later is er al heel wat geitenmelk van de uier in de emmer gekomen. Nog enkele foute antwoorden, extreme molpogingen van Yens en geitenstokgeglij van Uma later, hebben ze de melk toch op de juiste manier kunnen offeren. Door de vele missers, halen ze maar 500 euro binnen.
Ondertussen is de opdracht van Manu en Sven bijna afgelopen… Enkel de attributen die op het bed blijven liggen, leveren geld op. Niet moeilijk, tot het bed plots behekst blijkt en helemaal scheef komt te staan. Vijf minuten lang moeten de twee de spullen op het bed weten te houden. Hier is het Manu die de meeste steken laat vallen. Op de voorlaatste seconde valt ze met nog enkele attributen van het bed. In plaats van 3000, komt er mede daardoor maar 1100 in de pot. Samen brachten de halvefinalisten dus 1600 euro in de groepspot vandaag. Goed gemold, als je ‘t ons vraagt!
Opvallend?
- Manu brengt nagenoeg niets bij tijdens het spel.
- Sven raadt zogoed als alle hippiespreuken, maar zorgt er wél voor dat er veel letters aangekocht worden waardoor het gewonnen prijzengeld een stuk lager ligt dan mogelijk was.
- Yens reikt drie keer de oplossing aan en die blijkt drie keer volkomen fout te zijn.
- Bij de pot waarin de geitenmelk moet, molt Yens iets te enthousiast. Hij probeert Uma tot twee keer toe de mist in te sturen. Gelukkig lukte het de tweede keer niet meer.
DAG 19
Onze halvefinalisten ontwaken in een tentje in Benchijigua, van daaruit vertrekken ze naar de kust. Daar zullen ze vijf knoppen moeten indrukken in een oud visverwerkingsbedrijf. Alleen zijn ze geblinddoekt… en zullen ze afgeschoten worden door schutters als ze die afnemen. Ze moeten telkens drie voorwerpen herkennen door smaak, geur of tast. Uma weet twee vragen juist te beantwoorden en krijgt dus de locatie van twee knoppen. Maar ook de bezoeker van de Mol zit mee in het spel… Die probeert de deelnemers telkens te verleiden door hen eigen voordelen aan te bieden, waardoor ze tijd verliezen. Én hij/zij liegt ook over de aanwezigheid van de schutters. Alleen door bijlen in een roos te gooien, kunnen de andere kandidaten de schutters geluid laten maken, waardoor de deelnemer in het gebouw zeker is van waar de schutters zich bevinden. Uma is de enige die de handlanger van de Mol gelooft en neemt haar blinddoek af om het molboekje van Bert te nemen. Jammer genoeg wordt ze meteen geraakt door een schutter, met een onmiddellijke exit én (krokodillen?)tranen tot gevolg.
De mannen presteren gemiddeld, de vrouwen leveren helemaal niets op. Manu ging vol voor de nominatievragen en raakte daarnaast geen enkele knop aan. Al vrezen we ook hier weer dat Manu gewoon niet erg uitblinkt in deze opdracht. Sven geraakt veruit het meest afgeleid door de videoboodschap van zijn broer, vriendin en baby, maar gaat nadien als een speer. Alleen weet hij de laatste, beslissende knop niet in te drukken. Resultaat? 0 euro erbij in de groepspot.
Opvallend?
- Manu is allesbehalve met de knoppen bezig.
- Uma beslist de handlanger van de Mol te geloven en neemt haar blinddoek af, waardoor zij uit het spel ligt.
- Sven had als laatste de makkelijkste positie om te mollen. Hij moest nog drie knoppen indrukken, maar vond er maar twee, met 0 euro opbrengst tot gevolg.
Spoiler alert!
Yens krijgt een groen scherm, dat van Manu wordt onverbiddelijk rood. De drie finalisten zijn bekend, maar de Mol… die blijkt zelfs voor de kandidaten tot op vandaag niet bekend. Volgende week zullen de finalisten samen met ons live de Mol ontmaskerd zien worden. En wij hebben als kijker nog invloed op de laatste opdracht… Die boodschap brengt Gilles terwijl hij ons recht in de ogen aankijkt en met een vette knipoog op het einde. We zijn benieuwd. Tot volgende week!
Prijzenpot: € 26.390
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier