‘De manier waarop ze dat gruwelijke kantje uitspeelt zonder die “perfecte huisvrouw”-vibe aan te tasten: je moet het maar kunnen.’
‘Met die rebelse blik in haar ogen windt Elizabeth Olsen iedereen om haar vinger in ““Love & Death””’
Elke maand tipt een van onze redactrices je een must-see. Een serie die je in een dag hebt uitgekeken of een film of documentaire die je maar niet loslaat. Webredactrice en bingefanaat Dewy keek naar ‘Love & Death’ op Streamz en kon het true crime-aspect van de miniserie amper geloven.
Waarover gaat ‘Love & Death’?
‘Love & Death’ is een miniserie op Streamz van zeven afleveringen waarvan de laatste deze vrijdag verschijnt. We volgen het waargebeurde verhaal van huisvrouw Candy Montgomery gespeeld door ‘WandaVision’-actrice Elizabeth Olsen, die een affaire start met Allan Gore (Jesse Plemons uit o.a. ‘Jungle Cruise’). Hij is de man van haar beste vriendin Betty, gespeeld door Lily Rabe (’American Horror Story’). Wanneer Betty erachter komt dat haar beste vriendin, die bovendien door de hele kerkgemeenschap enorm geliefd wordt, haar zo heeft bedrogen, confronteert ze Candy op een ongewone manier met de feiten. En dat met een gruwelijk tafereel tot gevolg…
Chef online Robine: ‘”Beef” is de allerbeste Netflixserie die ik dit jaar zag’
Candy staat terecht voor de misselijkmakende moord op Betty Gore. Maar wordt ze ook schuldig bevonden? Of zorgen omstandigheden ervoor dat ze aan de straf ontsnapt? Is zelfverdediging hier aan de orde? We geven je al mee: het proces verloopt niet zoals eender welke moordzaak.
Personage in de spotlight: Candy Montgomery
Ik weet het, het is té voor de hand liggend, maar ik kies toch voor Candy Montgomery, het hoofdpersonage van de miniserie. De rol wordt gespeeld door Elizabeth Oslen, de Scarlet Witch herself in de Marvelfilms en comics. In ‘Love & Death’ speelt ze een compleet ander personage: een – op het eerste zicht – voorbeeldige huisvrouw uit de jaren 80. En die rol vertolkt ze wederom glansrijk. Die blik in haar ogen, de manier waarop ze dat rebelse kantje uitspeelt zonder die ‘perfecte huisvrouw’-vibe aan te tasten: je moet het maar kunnen.
Benieuwd naar nog meer bingetips? Hier vind je alle kijktips van onze trouwe #FlairBingeClub.
Waarom moet je ‘Love & Death’ absoluut kijken?
True crime is én blijft een populair genre op de streamingdiensten. Toen ‘Love & Death’ op Streamz verscheen en ik hoorde dat hier eerder al een dramaserie rond gemaakt werd (’Candy’ op Disney+), maar ik die wonder boven wonder compleet had gemist, wist ik dat ik de serie wilde bingen. Geen vooroordelen, geen vergelijkingen met andere manieren waarop het verhaal me al bekend in de oren zou klinken. ‘Love & Death’ kleurde bij mij op een volledig witte canvas.
Nog meer bingetips: ‘Ik hou van true crime, maar “Dahmer” is écht wel next level’
En dat lukte de eerste drie afleveringen maar moeizaam. Elke aflevering duurt rond de 50 minuten, en ik moet eerlijk toegeven dat het even doorbijten was. Desalniettemin voelde ik die akelige sfeer wel al hangen: de muffe hotelkamer waarin Candy en Allan afspreken, de statische kerk waarin de koppels wekelijks de mis bijwonen en de deugnieterij-achtige sprankel in de ogen van Candy. Het was in aflevering vier waar ik met open mond besefte waar het verhaal naartoe ging.
En vanaf dat gruwelijke moment – dat ik niet zal spoilen – kon ik niet stoppen met kijken. Ik kon bijna niet geloven dat de serie gebaseerd is op waargebeurde feiten. Dat er ooit, waarschijnlijk vaker dan we beseffen, een doodnormale en geliefde huisvrouw zo’n weerzinwekkende feiten kon plegen. Ken je de uitdrukking ‘they just snapped’? Dat er iets in je hoofd gewoon een klik maakt die zorgt dat je helemaal doordraait? Wel, daar moest ik de hele tijd aan denken.
Geef de serie dus niet op na de eerste afleveringen want het wordt écht de moeite. Hoe de serie afloopt weet ik zelf nog niet, want de laatste aflevering komt pas vrijdag uit. Maar één ding is tot nu toe duidelijk: de meningen over wat er met Candy moet gebeuren zijn verdeeld.
Je kan ‘Love & Death’ bekijken op Streamz.
Lees ook:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier