De pakkende film toont hoe drie medische pioniers tegenslagen én tegenstand moesten overwinnen om de kinderwens van miljoenen mensen ter wereld te doen uitkomen.
ZIEN: ‘Joy’ vertelt het opmerkelijke verhaal achter het ontstaan van ivf
Elke geboorte is op zijn eigen manier buitengewoon. Maar dat was nog nooit zo waar als in het geval van Louise Joy Brown, de eerste ‘proefbuisbaby’ ter wereld. Louises geboorte in 1978 was het resultaat van jarenlange research door chirurgen, wetenschappers en embryologen. De nieuwe Netflix-film ‘Joy’ vertelt het opmerkelijke verhaal van drie medische pioniers, en hoe hun werk de weg vrijmaakte voor de komst van in-vitrofertilisatie (ivf).
‘Joy’ vertelt het waargebeurde verhaal achter de geboorte van Louise Joy Brown in 1978, ‘s werelds eerste ‘proefbuisbaby’, en de tien (!) jaar durende weg ernaartoe.
De film wordt verteld vanuit het perspectief van Jean Purdy (een rol van Thomasin McKenzie, bekend van ‘Jojo Rabbit’), een jonge verpleegkundige en embryoloog die destijds de krachten bundelde met wetenschapper Robert Edwards (James Norton, ‘Black Mirror’) en chirurg Patrick Steptoe (Bill Nighy, ‘Love Actually’) om de puzzel van onvruchtbaarheid te ontrafelen en zo in-vitrofertilisatie (ivf) uit te vinden.
De film viert de kracht van doorzettingsvermogen en de wonderen van de wetenschap terwijl het een eigenzinnig trio visionairs volgt die enorme tegenslagen en tegenstand overwonnen om hun droom te verwezenlijken, en zo miljoenen mensen in staat stelden om hun kinderwens te doen uitkomen.
De film werd geregisseerd door Ben Taylor (bekend van ‘Sex Education’) en geschreven door Jack Thorne (’Skins’, ‘His Dark Materials’) en Rachel Mason (’Circus of Books’).
‘Joy’ is vanaf 22 november exclusief te zien op Netflix.
Lees ook:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier