We kunnen nog wat leren van onze noorderburen...
Nederlandse versie van ‘Blind Getrouwd’ huwt wél een homokoppel
Vorige week legde Medialaan-woordvoerder Sara Vercauteren nog met hand en tand uit waarom er in de Vlaamse ‘Blind Getrouwd’ nog geen enkel seizoen holebikoppels gematcht werden. Maar in Nederland gebeurt het wel...
De gemiddelde Vlaamse ‘Blind Getrouwd’-kijker merkte ongetwijfeld al op dat er in de voorbije seizoenen steevast een man en een vrouw aan elkaar gekoppeld worden. Nog nooit gaf een holebikoppel elkaar hun jawoord. ‘“Blind Getrouwd” maakt het zichzelf wel heel gemakkelijk. Als je twee seizoenen lang blanke, jonge heteroseksuele mensen met elkaar laat trouwen, schept dat verwachtingen. Holebi’s, ouderen en niet-blanken voelen zich dan allicht niet aangesproken’, aldus ‘De Morgen’-journalist Sam Feys.
We laten de mensen enkel trouwen als ze een heel hoge matchingscore hebben.
Reactie Medialaan
Medialaan-woordvoerder Sara Vercauteren sprak meteen klare taal via Twitter: ‘Integendeel, we maken het onszelf juist moeilijk. We laten de mensen enkel trouwen als ze een heel hoge matchingscore hebben. Ook holebi’s schreven zich in maar jammer genoeg was de matchingscore niet voldoende. Zou onkies zijn om hen enkel voor de diversiteit te laten trouwen.’ De grootte van de kans op een goede relatie primeert dus op de drang naar diversiteit op televisie.
Integendeel, we maken het onszelf juist moeilijk. We laten de mensen enkel trouwen als ze een heel hoge matchingscore hebben. Ook holebi's schreven zich in maar jammer genoeg was de matchingscore niet voldoende. Zou onkies zijn om hen enkel voor de diversiteit te laten trouwen https://t.co/Y820UBdKNh
— Sara Vercauteren (@saravercauteren) February 19, 2018
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Onze noorderburen kunnen het wél
Opvallend is dan wel dat de Nederlandse ‘Blind Getrouwd’, ‘Married at First Sight’, er wél voor kiest om homokoppels te huwen in hun programma. Vorig jaar gaven Simon en Anthony elkaar hun jawoord. Helaas vroegen ze na het programma wel de scheiding aan. Maar ook dit jaar – de eerste aflevering was gisteravond te zien op RTL – krijgen twee Nederlandse homoseksuele mannen, naast vier hetereokoppels, de kans om te trouwen met de liefde van hun leven.
Meer inschrijvingen?
Maar wat zou er dan voor kunnen zorgen dat ook wij in een volgend seizoen van ‘Blind Getrouwd’ een holebikoppel mogen verwelkomen? Een beïnvloedende factor is ongetwijfeld het aantal inschrijvingen... Of toch niet? In ons land waren er meer dan vier keer zoveel inschrijvingen (3.700) dan in Nederland (800). En toch zat er geen goede holebimatch bij de geïnteresseerden.
Straf als je weet dat het deelnemend holebikoppel van dit seizoen bij onze noorderburen de sterkste match van alle inschrijvingen is. Op biologisch vlak zou het koppel zelfs 100% matchen. Wij duimen voor een goede afloop!
Lees ook:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier