
Tom Waes neemt je in de eerste aflevering van het nieuwe seizoen mee naar Caïro.
ZIEN: een Egyptische gids die Flair leest en fan is van ‘F.C. De Kampioenen’ én superpikant eten in ‘Reizen Waes: wereldsteden’
Je kan vanaf morgen naar ‘Reizen Waes: wereldsteden’ kijken op Eén. In dit nieuwe seizoen neemt Tom Waes je mee naar enkele belangrijke metropolen, en starten doet hij met Caïro in Egypte. Daar valt hij van de ene verbazing in de andere.
De afgelopen jaren moest Tom Waes door de pandemie noodgedwongen in eigen land en bij de noorderburen op ontdekking voor ‘Reizen Waes’. Voor het nieuwe seizoen mocht hij opnieuw het vliegtuig op en ging hij op verkenning in vijf wereldsteden: Londen (Groot-Brittannië), Los Angeles (Verenigde Staten), Mexico City (Mexico), Ulaanbaatar (Mongolië) en Caïro (Egypte). Die laatste plek is het boeiende decor voor de allereerste aflevering die je morgenavond kan bekijken op Eén.
Flair lezen en ‘Blokken’ kijken
Tom Waes vertoefde al verschillende keren in Egypte om te duiken, maar hij hield nog nooit eerder halt in Caïro. Hij is dan ook superenthousiast om voor de eerste keer in zijn leven de piramides met zijn eigen ogen te aanschouwen. Hij schakelt een gids in om hem rond te leiden en die heeft niet alleen kennis over de rijke geschiedenis van deze fenomenale bouwwerken, hij heeft ook kennis van de Vlaamse taal!
Asem volgde geen lessen Nederlands, maar leerde de taal volledig op zichzelf buiten het toeristische seizoen om de vele Vlaamse toeristen die er elk jaar komen nog beter van dienst te kunnen zijn. Hij deed dit door tijdschriften zoals Flair (!) te lezen, door veel YouTube-filmpjes op te zetten en door Vlaamse programma’s zoals ‘Blokken’, ‘Thuis’ en natuurlijk ‘F.C. De Kampioenen’ te bekijken.
Hot, hot, hot
Van al dat verkennen, krijgt een mens natuurlijk honger. Tom Waes gaat met een andere gids het traditionele streetfoodgerecht van Egypte uitproberen: koshari. Het is een kom met daarin onder meer rijst, linzen en pasta. Klinkt doodnormaal, maar het ‘venijn’ zit ‘m in de afkruiding. ‘Een beetje pikant erop’, zegt de gids aan de chef. Waarna Tom lacht en zegt: ‘Die mens gaat me in brand steken’. Na een hapje is duidelijk dat het gerecht énorm pikant is.
Ook klankman Pascal mag eraan geloven en moet een keertje proeven. Zowel Tom als Pascal krijgen er onmiddellijk een rode kop van en we hebben zo’n vermoeden dat ze hun kommetje niet helemaal hebben leeggegeten. Dit en nog veel meer zie je morgen in ‘Reizen Waes: wereldsteden’ in Caïro.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Je kan vanaf morgen 3 april elke zondag om 20u kijken naar ‘Reizen Waes: wereldsteden’.
Nog meer kijktips:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier