De film met Bella Thorne en Patrick Schwarzenegger is vanaf vandaag te bekijken in de bioscoop.
REVIEW: ‘””Midnight Sun”” is perfect om tijdens een filmavond jullie verstand simultaan op nul te zetten’
Wie zijn brein weleens graag op non-actief zet als hij of zij een filmpje meepikt, zit goed bij ‘Midnight Sun’. De beoogde tearjerker slaagt er absoluut in om een aandoenlijke romantische film te zijn voor wie het liefst niet al te realistisch nadenkt over filmscenario’s.
‘Midnight Sun’ vertelt het verhaal van de zeventienjarige Katie Price – nee, niet het Britse naaktmodel – vertolkt door Bella Thorne, die lijdt aan de huidaandoening xeroderma pigmentosum (XP). Ze is met andere woorden allergisch voor daglicht. Zelfs haar slaapkamerramen werden halsstarrig afgeplakt door haar bezorgde papa (Rob Riggle). Op een donkere avond in het plaatselijke treinstation ontmoet ze haar ultieme crush Charlie Reed (Patrick Schwarzenegger). Ze beleven samen een romantische zomer vol leuke dates, maar Katie verzweeg haar levensbedreigende ziekte bewust voor hem...
In eerste instantie zou je het verhaal van ‘Midnight Sun’ vergelijken met dat van ‘The Fault in Our Stars’, die prachtige film over een ander ziek meisje dat de liefde vindt. Maar toch gaat die vergelijking niet helemaal op. Waar Hazel in ‘The Fault in Our Stars’ aan kanker leed en ieder van ons wel iemand kent die met die rotziekte te maken kreeg, is XP een eerder onbekende ziekte voor de gemiddelde Vlaming. En wat doet de geïnteresseerde kijker dan? Hij googelt de ziekte en... ontdekt dat er helemaal geen patiënten zijn die in de verste verte lijken op het roodharige Sneeuwwitje dat Bella Thorne in ‘Midnight Sun’ vertolkt. Op dat vlak kreeg de film al heel wat harde commentaren. ‘Midnight Sun’ zou de ziekte bijzonder oppervlakkig en onrealistisch voorstellen.
De goede verstaander begrijpt uiteraard dat de ziekte gewoon een tikkeltje geromantiseerd werd, wat het verhaal tot een aangenaam sprookjesachtig geheel maakt. Al voelt het natuurlijk wel een beetje vreemd om een serieuze ziekte als XP als romantisch element in een film te zwieren en de hoofdrolspeelster er liedjes over te laten componeren...
Ook al voelden we soms een traantje aarzelen om zichzelf door onze traanbuizen te jagen, er was er geen enkel dat de finish haalde.
Verwacht vooral geen oprecht emotionele ‘The Fault in Our Stars’-toestanden in ‘Midnight Sun’. Ook al voelden we soms een traantje aarzelen om zichzelf door onze traanbuizen te jagen, er was er geen enkel dat de finish haalde. Maar ook dat zien we eerder als iets positiefs. Geen kip die er zin in heeft om nog uren te lopen nasnotteren na wat een ontspannend filmavondje zou moeten zijn.
De acteerprestaties in ‘Midnight Sun’ waren zeer geslaagd, iets wat je van zo’n sprookjesachtig verhaal niet meteen zou verwachten. Als we door deze film geraakt werden, was het wel door Bella’s vertolking en door die van Rob Riggle. Hun vader-dochterband was aandoenlijk en kwam bijzonder oprecht over. De ietwat clichématige liefdesmonologen van Patrick Schwarzenegger waren niet altijd even verrassend, maar aan ons mag hij ook weleens zijn liefde verklaren...
Bref: ‘Midnight Sun’ is niet echt een film voor de meerwaardezoeker. Wie wil lopen mierenneuken, kan dus beter een andere film uitkiezen. Om tijdens een gezellig filmavondje met vriendinnen jullie verstand simultaan op nul te zetten, kan hij dan weer wel scoren. En daar geniet iedereen weleens van. Toch?
‘Midnight Sun’ is vanaf woensdag 27 juni te bekijken in de bioscoop.
Meer filmrecensies:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier