Het vervolg op 'The Hitman's Bodyguard' is vanaf vandaag te zien in de cinema.
REVIEW: ‘””The Hitman’s Wife’s Bodyguard””: de film blijft net zomin hangen als z’n titel’
Ryan Reynolds is terug als de weinig badass bodyguard Michael Bryce in ‘The Hitman’s Wife’s Bodyguard’. De allesbehalve catchy titel is niet het enige probleem met de sequel.
‘The Hitman’s Bodyguard’ was in 2017 een regelrechte box office hit, ondanks de eerder negatieve reviews. Vermoedelijk heeft de hyperpopulaire Ryan Reynolds daar iets mee te maken. Hij speelt een super succesvolle bodyguard die aan lager wal geraakt wanneer een klant onder zijn ogen doodgeschoten wordt. Jaren na dit fiasco wordt Bryce door Interpol ingeschakeld om huurmoordenaar Darius Kincaid, gespeeld door Samuel L. Jackson, veilig naar Den Haag te brengen, waar hij moet getuigen in een belangrijk proces. De twee ontwikkelen een haat-liefderelatie die de basis is voor het overgrote deel van de grappen in de actiekomedie. In de sequel krijgt Kincaids vrouw Sonia, gespeeld door Salma Hayek, een grotere rol. En maar goed ook. Hayeks vertolking van de wreedaardige furie Sonia is misschien wel de belangrijkste reden waarom je de film toch zou bekijken.
Michael Bryce is na de gebeurtenissen van de eerste film nog steeds depressief omdat hij zijn Triple A-status als bodyguard kwijtraakte. Zijn therapeute raadt hem aan de wapens neer te leggen en een rustgevende vakantie te nemen op Capri. De rust is echter snel zoek wanneer Sonia Kincaid opduikt en Bryces hulp vraagt bij het bevrijden van haar ontvoerde lover. Wanneer het olijke trio herenigd is – niet geheel naar ieders zin – worden ze opgeschept door Interpol-agent Bobby, die hen inzet om de booswicht Aristotle Papadopoulous te stoppen. Antonio Banderas speelt een Griek met een twijfelachtige kledingstijl en een wel zeer Spaans klinkend accent die Europa wil zien boeten voor wat het zijn land aandoet tijdens de financiële crisis. Nadat de zoveelste financiële sanctie tegen zijn vaderland, plant hij een terroristische aanslag die de infrastructuur van Europa moet platleggen.
Als de eerste film je ding was, dan is ‘The Hitman’s Wife’s Bodyuard’ gewoon een leuke voortzetting van het plezier.
Wat volgt is twee uur film dat gemaakt werd volgens exact hetzelfde recept als het origineel vier jaar geleden. Al kruidden de makers deze sequel af met nog iets meer bruut geweld en kogels. We zouden mis kunnen zijn, maar volgens ons heeft zelfs de grootste actiefan het op den duur gehad met het zoveelste gevecht op leven en dood waar toevallig enkel de hoofdpersonages levend uit komen. Vooral als de scènes tussen de actie niet bijster entertainend zijn.
De recensies over deze tweede film zullen vermoedelijk niet veel verschillen van die over de eerste. Net als toen is dit, ondanks een sterrencast, geen hoogvlieger. Over je buik rollen van het lachen zal je niet doen, noch word je op het puntje van je stoel gezet. Maar het is mogelijk dat de bezoekersaantallen ook even hoog zullen liggen als destijds. Want als de eerste film je ding was, dan is ‘The Hitman’s Wife’s Bodyuard’ gewoon een leuke voortzetting van het plezier. En Ryan Reynolds is uiteraard charismatisch als altijd. Het zou niet de eerste keer zijn dat dat charisma alleen een middelmatige film redt.
‘The Hitman’s Wife’s Bodyguard’ is vanaf vandaag te zien in de cinema.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Meer films:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier