Ze leren zelf kaas maken, al hebben ze wel een héél strenge leraar die hen de mond snoert.
PREVIEW: kaas, eetbare stenen en winterpret in Zwitserland voor Sergio en Mathieu Terryn in ‘Sergio Over De Grens’
In ‘Sergio Over De Grens’ trekt Sergio Herman deze week met niemand minder dan Bazart-frontman Mathieu Terryn naar de Zwitserse bergen. Daar proeven ze van de traditionele keuken, maar krijgen ze ook eetbare stenen voorgeschoteld, leren ze zelf kaas maken en is er tijd voor winterpret en ijsvissen.
Mathieu Terryn neemt sterrenchef Sergio Herman op sleeptouw door z’n geliefde Zwitserland. Hij ontdekte er niet alleen zijn voorliefde voor skiën, maar ontmoette er ook zijn vrouw toen ze 8 jaar waren. ‘We zaten samen in de skiklas en stuurden elkaar mailtjes’ vertelt de zanger. ‘Ondertussen heb ik een ‘upgrade’ genomen en nu zijn we getrouwd.’
Kaas en stenen
Al zijn de twee mannen er natuurlijk om van de lokale keuken te proeven. En wie Zwitserland zegt, zegt kaas. Hoog tijd dus voor Sergio en Mathieu om zelf kaas te leren maken! Hun leraar, Floh, is een gerenommeerde kaasmaker en overduidelijk een professional. Al is hij absoluut geen fan van al het gebabbel in zijn keuken.
Wanneer Sergio vraagt of hij Floh een vraag mag stellen, antwoordt hij dan ook kort maar bondig: nee. En ook wanneer Mathieu en Sergio met z’n tweeën aan het babbelen zijn komt hun leerkracht ertussen. ‘Stop met praten. Werken!’
Het is duidelijk dat de Zwitsers hun kaas erg serieus nemen! Maar dat is lang niet de enige lekkernij die op hun bord beland. Naast enkele traditionele gerechten krijgen Mathieu en Sergio ook stenen voorgeschoteld. En zélfs voor sterrenchef Sergio is dat een primeur.
Gelukkig is er daarna ook nog tijd voor ontspanning: de mannen gaan skiën, sleeën én ijsvissen. Al lijkt het skiën niet meteen weggelegd voor Sergio.
Je bekijkt ‘Sergio Over De Grens’ elke dinsdag om 20u40 op VTM of via VTMGO.
Lees ook:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier