Wat is jullie mening over surf-and-turf?🐟🥩
ZIEN: dit culinaire dilemma zag je niet op tv in ‘Over De Oceaan’
Wat eet je vaak als je wekenlang op zee zit? Vis, dat is zeker. De bemanning van de Initials BB weet dan ook weer wat de pot schaft wanneer viroloog Steven Van Gucht een prachtige goudmakreel strikt. Al dromen sommigen wel van een stukje vlees rond dat lekkers… Mmm, zo’n visje gerold in spek. Daar denkt Clara Cleymans anders over.
Met 1500 mijl achter het kielzog en nog 1500 mijl voor de boeg, zit de bemanning van ‘Over De Oceaan’ exact halfweg op hun overtocht. Met alleen maar de zee in het vizier, is het niet verrassend dat het kookteam vaak een visje klaarmaakt. In een fragment dat je niet zag op tv, zie je nochtans dat een stukje vlees bij die vis de bemanning ook zou smaken. Maar niet iedereen is het daarmee eens.
Surf en turf
Wanneer Clara Cleymans aan haar medezeilers vraagt hoe ze de vis best zouden klaarmaken, staat het voorstel haar niet aan. ‘Gemarineerde mahi-mahi met spek rond. Dat is zó lekker’, klinkt het bij stuurman Willem. ‘Hoe moet die mahi-mahi zich voelen? Die is opgevist en dan ga je daar lepeltje-lepeltje een varken ronddraaien?’
Ondanks dat Willem smeekt om het toch te maken, weigert Clara dat te doen. ‘Surf-and-turf, dat is gewoon goor.’ Wie geeft haar gelijk?
‘Over De Oceaan’ zie je elke zondag om 19u55 op Play4.
Lees ook:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier