Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
b&b antwerpen
© Marie Bouly Photography

‘Onze poetsproducten zijn ecologisch, de koffiecups afbreekbaar en we halen ons ontbijt bij een biologische winkel in de buurt.’

Anna (28) en Christophe (30) openden na hun wereldreis B&B Musa in Antwerpen

De redactie

Een bed and breakfast openen in binnen- of buitenland is iets waarvan heel wat Belgen dromen. Meestal realiseren ze die droom op latere leeftijd, maar waarom wachten? Anna (28) en Christophe (30) openden na hun wereldreis B&B Musa in Antwerpen.

‘Toen ik tijdens onze wereldreis mijn paspoort verloor, moest ik noodgedwongen terugkeren naar België om er een nieuw aan te vragen’, vertelt Christophe. ‘In die periode stuitte ik op een prachtig herenhuis in Antwerpen. Ik boekte een bezoekje en was meteen verkocht. Ook Anna, die toen nog in het buitenland zat, was instant enthousiast bij het zien van de eerste foto’s.’

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Exotische stek

‘Echt dromen van een eigen B&B deden we toen niet, maar de hospitalitysector zat altijd in ons achterhoofd. Ik heb een diploma toerisme en recreatiemanagement, en werkte na mijn bachelor zo’n twee jaar in Hostel H, een jeugdherberg in Hasselt. Een beetje ervaring had ik dus al. Na mijn flitsbezoek aan België vloog ik nog even terug naar Colombia, maar door corona moesten we onze reis vroegtijdig stopzetten, dus besloten we sneller dan verwacht de stap te wagen en het pand te renoveren. Tijdens de lockdown hadden we dus een leuk project, want hoewel het al een bed and breakfast was, pakten we het herenhuis grondig aan om er onze eigen stijl te creëren.’

© Marie Bouly Photography

‘Bij de inrichting van de kamers werden we bijgestaan door mijn moeder, die samen met Anna voor de tropische look zorgde. Ikzelf combineerde de renovatie met een postgraduaat duurzame ontwikkeling om na negen maanden renoveren in juli 2021 onze exotische stek te openen. Op het gelijkvloers vind je ons eigen appartement met tuin, op de eerste verdieping liggen twee gastenkamers met bad en bovenaan is er een studio met keukentje. Zelf ben ik fulltime aan de slag in Musa en verzorg ik de kamers, het ontbijt en de boekingen.’

Duurzaam hart

‘Welke eigenschappen een goede B&B-uitbater moet hebben? Sowieso gastvrij én vriendelijk zijn, no matter what. Ook wanneer je gasten om vier uur ’s nachts hun sleutel vergeten zijn of de weg niet meer vinden (lacht).’

Per overnachting storten we een euro aan Emo Foundation in Ghana, zodat onze onderneming ook een maatschappelijke impact kan hebben.

Anna behield haar job als kwaliteitsmanager in de voedingssector, maar springt in tijdens de weekends en verzorgt de sociale media. ‘Dat was nooit een discussie’, aldus Anna. ‘Ik ben van opleiding diëtiste en vind het fijn om me op verschillende dingen tegelijkertijd te storten. Musa is een fijne afwisseling en ik ben heel trots op onze aanpak. Vooral op de vlakken interieur, netheid en duurzaamheid blinken we uit. We werkten met natuurlijke materialen als hout en rotan, plaatsten veel plantjes en hebben een accentmuur met een tropische print. We investeerden ook meteen in kwalitatieve lakens en handdoeken, waarmee we hopelijk lang verder kunnen. Bovendien zijn onze poetsproducten ecologisch, zijn de koffiecups afbreekbaar, installeerden we een filterkraan voor water en halen we ons ontbijt bij BioBarn, een biologische winkel in de buurt. Per overnachting storten we trouwens een euro aan Emo Foundation in Ghana, een sociaal project dat Christophe leerde kennen tijdens een stage voor zijn studies. Zo hopen we met onze onderneming ook een maatschappelijke impact te hebben.’

b&b
© Marie Bouly Photography

Zelfs Tomorrowland is fan

‘Of het moeilijk was om midden in de pandemie te openen? Zeker, maar we hebben er ook heel wat uit opgestoken. Zo behielden we in elke kamer een tafel, stoelen en bestek, want onze gasten vinden het nog steeds fijn om eten te bestellen bij lokale restaurants. Dat is meteen ook mijn raad aan starters: luister naar je klanten en probeer zo veel mogelijk kansen te grijpen. We worden regelmatig gevraagd voor samenwerkingen, die tot nog toe superpositief zijn uitgedraaid. Zo nam Tomorrowland ons op in hun Friendship Package en werden we host voor buitenlandse festivalgangers. Dat was een leuke ervaring die ons heel wat goede publiciteit heeft opgebracht.’

Vanaf € 146 logeer je in een tweepersoonskamer met ontbijt. Meer info vind je via musa-antwerp.com.

Tekst: Lise Milbou

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '