Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
riad

‘Met 1200 andere riads in de buurt is het belangrijk om eruit te blijven springen.’

Manu (25) managet sinds zijn negentiende Riad O in Marrakech

De redactie

Een bed and breakfast openen in binnen- of buitenland is iets waarvan heel wat Belgen dromen. Meestal realiseren ze die droom op latere leeftijd, maar waarom wachten? Manu is nu 25, maar hij managet al sinds zijn negentiende Riad O in Marrakech.

‘In 2014 openden mijn ouders een riad in hun geliefde Marrakech. Het was een van hun favoriete vakantiebestemmingen en ze droomden van een investering in het buitenland. Via een makelaar vonden ze een authentiek pand in het centrum met prachtige Arabische elementen. Ze knapten het op en stelden een Marokkaans team samen om de vijf kamers uit te baten. Zelf bleven ze samen met mij en m’n zus in het Belgische Waasland wonen.’

Van student tot manager

‘Een paar jaar later bleken ze helaas niet te kunnen vertrouwen op hun personeel, dus stelde ik me op negentienjarige leeftijd kandidaat als manager. Ik studeerde op dat moment voor horlogemaker, maar kwam er na een stage achter dat die sector niets voor mij was. Met goedkeuring van mijn ouders verkocht ik mijn eerste autootje om met dat geld alleen naar Marrakech te reizen. Voor ik startte in de riad, deed ik er ervaring op in andere hotels. Vooral mijn Frans mocht best eens opgepoetst worden. Op 3 december 2017 was het zover: nadat ik enkele maanden had meegedraaid in Riad O, werd ik er officieel manager.’

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Je bent jong en je leert wat

‘Intussen telt ons gastenverblijf tien kamers – na de pandemie kochten mijn ouders het pand ernaast – en twaalf werknemers. Een flinke uitdaging, dus. Wat me het meest uit mijn comfortzone haalt? Dat ik aan geen enkele leeftijdsgenoot raad kan vragen én dat het team een stuk ouder is. Toch zie ik dat eerder als een motivatie om me nog harder in te zetten en te leren uit mijn fouten. Ik ben jong, maar heb heel wat in mijn mars en sta open voor feedback. Die laatste krijg ik vooral van mijn ouders: telkens wanneer zij naar Marrakech komen, biedt dat me nieuwe perspectieven. Zij zien alles vanuit een andere invalshoek en inspireren me met hun ideeën, want met 1200 andere riads in de buurt is het belangrijk om eruit te blijven springen. Dat doen we door in te zetten op persoonlijk contact en een warm onthaal, zodat gasten zich oprecht thuis voelen.’

Vertrouwen op mond-tot-mondreclame

‘Bij ons vind je een hotelservice met nét dat tikje extra. We zorgen voor een verblijf op maat en pamperen onze gasten zo veel mogelijk. M’n ouders gaven me deze gouden raad: éérst de gasten en het team, daarna volgen de centjes wel. Mond-tot-mondreclame is en blijft de allerbeste reclame.’

M’n ouders gaven me deze gouden raad: éérst de gasten en het team, daarna volgen de centjes wel.

‘Ook mijn verloofde Zakia is een onmisbare rots in de branding. Toen ik haar in 2018 leerde kennen, geloofde ze niet dat ik zo jong een eigen B&B runde. Nu draait ze mee in de zaak en is ze verantwoordelijk voor de keuken – haar Marokkaanse kookkunsten zijn subliem – terwijl ik vooral het organisatorische gedeelte op me neem. Het is heel leuk om te merken dat we zo compatibel zijn.

riad

Belgenlandje

‘Of ik België mis? Niet echt. Hoewel er “Belg” in mijn paspoort staat, voel ik me meer thuis in Marokko. Hier ben ik harder in touch met het échte leven, terwijl ik alle mogelijke luxe dichtbij heb. ’s Middags op een kapot stoeltje muntthee drinken om ’s avonds aan te schuiven voor een sterrendiner? Het kan hier allemaal, en precies dat maakt het zo leuk. Mij zie je hier dus niet snel weer vertrekken.’

Vanaf € 95 logeer je in een tweepersoonskamer met ontbijt. Meer info vind je via riad-o-marrakech.com.

Tekst: Lise Milbou

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '