
Van taart eten in een 'Bridgerton'-decor tot excentrieke botercroissants proeven die al meermaals viraal gingen.
HOTSPOTS: 8 eetadressen in Wenen die je móét geprobeerd hebben
Een bezoek aan Wenen is niet compleet zonder een stukje sachertorte, een schnitzel groter dan je bord en een heerlijke portie kaiserschmarren. De Oostenrijkse hoofdstad heeft echter veel meer te bieden dan die culinaire klassiekers. Deze 8 eetadressen in Wenen mag je dan ook zeker niet missen.
Demel
Een citytrip naar Wenen is niet compleet zonder een bezoek aan Demel. Dit koffiehuis bestaat al sinds 1786 en is trotse hofleverancier. Hier kan je dagelijks van 10 uur tot 19 uur terecht voor koffie en thee met een portie gebak of Kaiserschmarren, en dat in een decor dat niet zou misstaan in ‘Bridgerton’. De shop op het gelijkvloers is dé plek om een voorraad lekkers in te slaan voor het thuisfront (of lekker voor jezelf natuurlijk).
Kohlmarkt 14, demel.com
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Eissalon Tuchlauben
Eissalon Tuchlauben, in 1962 opgericht door de familie Perizzolo, is een begrip in Wenen. Hier proef je van traditionele Italiaanse gelato die steevast dagvers wordt bereid. De specialiteiten van het huis zijn nougat, wilde bessen, walnoot en koffie. Naast de klassieke smaken kan je hier naargelang het seizoen ook smullen van ijs op basis van rabarber, veenbes en pruim.
Tuchlauben 15, eissalon-tuchlauben.at
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Café Prückel
Menig eetadres in Wenen claimt de beste schnitzel van het land te serveren, maar er zijn maar weinig plekken waar je het gepaneerde kalfslapje kan verorberen in zo’n charmant fiftiesdecor als dat van Café Prückel. Laat het stijlvolle interieur je echter niet afschrikken: dit is een geliefde plek bij de locals die hier net zo goed passeren voor een snelle koffie terwijl ze de krant lezen.
Stubenring 24, prueckel.at
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
WRENKH
Bij WRENKH draait alles om groente. Broers en chefs Karl en Leo Wrenkh stellen elk jaar vier seizoensmenu’s samen waarbij ze werken met wat de natuur op dat moment te bieden heeft. Een terugkerend succesgerecht is de kimchi carbonara met warm gerookte tofoe en de zachte smaak van gefermenteerde kool. Ook het midcentury modern interieur verdient een eervolle vermelding.
Bauernmarkt 10 en Rauhensteingasse 12, wrenkh-wien.at
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
CRO
Bij CRO is het steevast aanschuiven en niet alleen vanwege het instagramwaardige interieur. De excentrieke botercroissants – wat dacht je van pistache-framboos, Dubai chocolate, crookie croissant of roomkaas-perzik – zijn hier dan ook écht lekker en gingen terecht al meermaals viraal op sociale media. Bestel er een meeneemkoffie bij en je hebt een prima ontbijt om van te genieten op een bankje bij de Donau, op 5 minuten ervandaan.
Lugeck 3, thecro.at
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Palmenhaus Brasserie
Deze brasserie zal niet snel de prijs voor lekkerste restaurant van Wenen winnen, maar wél die voor meest indrukwekkende decor. Palmenhaus Brasserie bevindt zich in een voormalige vlindertuin, maar de exotische planten mochten blijven. Deze oranjerie is de ideale plek voor een vieruurtje of apero met zicht op het prachtige park Burggarten.
Burggarten 1, palmenhaus.at
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Bitzinger
Wenen kent verschillende Würstelstände – worststandjes – maar de vestigingen van Bitzinger zijn veruit de bekendste en populairste. Aanschuiven in de rij wordt beloond met een knapperig broodje met daarin een authentieke braadworst, Käsekrainer (gerookte worst met stukjes varkensvlees en kaas), Sacherwürstl (bestaande uit een mix van rund- en varkensvlees, spek en aromatische kruiden) of Waldviertler (zwaar gerookte worst). Al dan niet met mosterd, ketchup of mierikswortel erbovenop. Wie het liever licht houdt, kiest beter voor een Brezel, oftewel: een pretzel.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Café Schwarzenberg
Nog zo’n traditioneel adres dat je niet mag missen is Café Schwarzenberg, waar het interieur grotendeels onveranderd bleef sinds de opening in 1861 (!). Ook hier kan je net als bij Demel kiezen uit een koeltoog vol heerlijke taarten en een uitgebreide menukaart. Bestel zeker ook een Wiener Eiskaffee, een traditioneel drankje bestaande uit ijs en koffie, versierd met een grote toef slagroom.
Kärntner Ring 17, cafe-schwarzenberg.at
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Lees ook:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier