Doe je deze maand mee aan de VeggieChallenge, ben je vegetariër of wil je gewoon over het algemeen graag wat vaker vegetarisch koken maar heb je een beetje gebrek aan inspiratie? Hier zijn 13 vegetarische kookboeken die je een handje kunnen helpen. Smakelijk!
‘Bazaar’ van Sabrina Ghayour
‘Bazaar’ van Sabrina Ghayour
€ 25,95 – Good Cook
Vegetarische recepten uit het Midden-Oosten, daar komt ‘Bazaar’ van Sabrina Ghayour, dé golden girl van de Perzische keuken, van pas. Van zoete aardappelfritters met kurkuma en spinazie over halloumi met flatbread, avocado en citroensalsa tot vegetarische dolma met freekeh, pijnboompitten en granaatappelmelasse: je zou er keuzestress van krijgen!
‘VEG’ van Jamie Oliver
‘VEG’ van Jamie Oliver
€ 32,50 – Kosmos Uitgevers
Wereldbekend kookfenomeen Jamie Oliver creëerde een kookboek boordevol supermakkelijke, gezonde, overheerlijke, toegankelijke en betaalbare groenterecepten. Wat wil je nog meer?
‘Koken zonder vlees’ van Libelle
‘Koken zonder vlees’ van Libelle
€ 15 – Lannoo
Dat koken zonder vlees of vis niet saai, moeilijk of ingewikkeld hoeft te zijn, bewijzen de 70 recepten uit Libelle’s kookboek ‘Koken zonder vlees’.
‘The Curry Guy Veggie’ van Dan Toombs
‘The Curry Guy Veggie’ van Dan Toombs
€ 20,95 – Good Cook
Curry, bestaat er iets lekkerder en meer comforting? Dit kookboek staat boordevol heerlijke veggie gerechten uit de Indiase keuken. Van samosa’s en gevulde chapati’s tot klassieke groentecurry’s, idli’s en dosa’s. Yum!
‘Vleesch’ van De Vegetarische Slager
‘Vleesch’ van De Vegetarische Slager
€ 25 – Nijgh & van Ditmar
De vegan Kipstuckjes en Gehacktballen van De Vegetarische Slager niet meer weg te denken uit de supermarkten. In ‘Vleesch’ vind je dan ook honderd recepten voor wie houdt van vlees, maar om andere redenen vegetarisch wil eten.
‘Ottolenghi Test Kitchen – Shelf Love’ van Yotam Ottolenghi
‘Ottolenghi Test Kitchen – Shelf Love’ van Yotam Ottolenghi
€ 24,99 – Fontaine Uitgevers
Weg met verspilling en overconsumptie! Met deze recepten van bestsellerauteur Yotam Ottolenghi en z’n team haal je alles uit je voorraadkast, koelkast en vriezer.
‘Meal prepping vegetarisch’ van Keda Black
‘Meal prepping vegetarisch’ van Keda Black
€ 24,99
Een keer koken voor de hele week? Dat klinkt ons als muziek in de oren. En met dit kookboek leer je hoe!
‘The Green Kitchen at Home’ van David Frenkiel
‘The Green Kitchen at Home’ van David Frenkiel
€ 25,99 – Becht
Gezond, vegetarisch en snel: meer hoeven we niet te lezen om verkocht te zijn. In ‘The green kitchen at home’ vind je onder andere heerlijke ontbijtrecepten, maaltijden voor onderweg en heerlijke spreads.
‘Azië’ van Meera Sodha
‘Azië’ van Meera Sodha
€ 33,99
De Aziatische keuken is heel uitgebreid en heel lekker. Kan je niet kiezen tussen Thais, Indisch of Chinees? Dat hoeft ook niet dankzij ‘Azië’. Dit kookboek verzamelt namelijk 120 vega(n) recepten van India tot Indonesië, van China tot Singapore en van Thailand tot Vietnam.
‘Bowls of goodness – Groenten & Granen’ van Nina Olsson
‘Bowls of goodness – Groenten & Granen’ van Nina Olsson
€ 24,99 – Luitingh-Sijthoff
Geef toe: eten smaakt toch sowieso al beter als het in een bowl geserveerd wordt. Denk maar aan pokébowls en salad bowls! ‘Bowls of goodness’ – de naam zegt het zelf – zit boordevol heerlijke recepten die je in een kom klaarmaakt/serveert. Van frisse salades over verwarmende soepen tot stoofpotjes.
‘Chinese Takeaway Veggie’ van Kwoklyn Wan
‘Chinese Takeaway Veggie’ van Kwoklyn Wan
€ 20,95 – Good Cook
Ben jij een sucker voor Chinese afhaalmaaltijden, maar wil je wat vaker zelf koken of wil je meer veggie opties? Dan komt ‘Chinese Takeaway Veggie’ zeker van pas. Met meer dan 70 vegetarische Chinese gerechten ben je een tijdje zoet.
‘Vegabijbel’ van Isabel Boerdam
‘Vegabijbel’ van Isabel Boerdam
€ 27,50 – Carrera
De holy grail van de vegetarische kookboeken is ongetwijfeld ‘Vegabijbel’. Het ultradikke kookboek – dat bijna vijfhonderd pagina’s telt – bevat meer dan 150 recepten. Van pompoenstoof tot courgettespaghetti en van falafel tot knolselderijsteak: alles klinkt heerlijk!
‘7 minuten in de keuken – Veggie’ van Ingrid Bernard
‘7 minuten in de keuken – Veggie’ van Ingrid Bernard
€ 10 – Manteau
Niet veel tijd maar toch zin in een lekker vers veggie gerecht? Voor de recepten uit dit kookboek heb je slechts zeven minuten voorbereiding nodig. De kooktijd is wat langer, maar terwijl je eten opstaat, kan je dus ondertussen andere dingen doen.
PS hier vind je alvast enkele recepten uit het boek.
Lees ook:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier