'Alle kleine beetjes telden al snel op, maar ze waren de investering meer dan waard. Je trouwt tenslotte maar één keer, toch?'
#WeddingWednesday: Lieselot & Nick: ‘We deden bijna alles zelf, maar de voldoening achteraf was onbeschrijfelijk’
In onze rubriek Wedding Wednesday laten we elke week een lezeres aan het woord over haar huwelijk. Wat maakte haar bruiloft zo speciaal? Welke herinnering zal haar altijd bijblijven? Vandaag is het de beurt aan Lieselot.
Identikit
- Het koppel: Lieselot (28) en Nick (29)
- Lieselot en Nick waren reeds 8 jaar samen voor ze in het huwelijksbootje stapten.
- Ze trouwden op 4 augustus 2018.
De bruiloft
‘Nick en ik kozen voor een groot feest met 200 gasten, waarvan er 130 waren uitgenodigd voor het diner. We wilden een zomerbruiloft met een heel relaxed “zomerbargevoel”. And boy, is dat gelukt! Het was stralend weer en de locatie was prachtig. Het was zelfs zo warm dat de kaarsen smolten en schoenzolen loskwamen, maar dat alles beter dan regen!’
We kalligrafeerden 130 naamkaartjes en stikten 240 meter aan linnen vlaggetjes. Never again!
‘We wisten al snel dat we zo veel mogelijk zelf wilden doen. Elk weekend en vrij moment in de 18 maanden voor ons huwelijk waren we in de weer. We ontwierpen alle drukwerk, plukten en droogden bloemen voor de confetti en stikten 240 meter aan linnen vlaggetjes. Never again! Het servies, de wijnglazen en kandelaars vonden we in kringwinkels over heel Vlaanderen. We kochten kartonnen koffiebekers en bestempelden alle 350 stuks met ons logo. We schilderden alle wegwijzers en welkomstborden zelf en kalligrafeerden naamkaartjes. Het was allemaal veel werk, maar de voldoening op de dag zelf was onbeschrijfelijk.’
Lieselots tip
‘Neem een weddingplanner! Ook al denk je alles zelf te kunnen doen, op jouw dag heb je echt iemand nodig die exact weet waar de laatste droge handdoeken precies liggen en welke van de taarten nu weer lactosevrij is. Iemand die de tafels kan dekken zoals je dat zelf precies wil en die de leveranciers kan zeggen waar ze moeten zijn. Voor ons waren de meiden van SALON Weddings de heldinnen van de dag. Onze tweede tip? Bespaar niet op je fotograaf. De foto’s zijn, op je partner en je ring na uiteraard, het enige tastbare dat je nog zal hebben van je bruiloft. En tenslotte: geniet! Zelfs al krijg je geen hap door je keel van dat zorgvuldig geselecteerde buffet door de stress. Het cliché dat de dag voorbij vliegt, is absoluut waar. Ook al geloof je het niet tot op het moment zelf.’
Wat Lieselot achteraf gezien liever anders had gedaan
‘Doordat we zoveel gasten hadden die op verschillende momenten uitgenodigd waren (ceremonie-, diner- en avondgasten), organiseerden we drie verschillende recepties. Achteraf gezien was dat iets te veel van het goeie. Op den duur deden we niets anders dan handjes schudden en gasten verwelkomen. Mochten we onze bruiloft opnieuw doen, zouden we hier waarschijnlijk een ander systeem voor bedenken.’
Waar Lieselot het meest van schrok wat het kostenplaatje betreft
‘Initieel wilden we de kosten drukken door zoveel mogelijk zelf te doen, maar het feest heeft ons toch € 25.000 armer gemaakt. Alle kleine beetjes telden al snel op. Toch zou ik meteen opnieuw kiezen voor een jurk van Wild at Heart, foto’s van Tasja Van Rymenant en een dessertenbuffet van Hallo Agatha. Al die zaken hebben hun prijs, maar zijn de investering meer dan waard. Je trouwt tenslotte maar één keer, toch?!‘
De fotoshoot deel I
‘Nick en ik trouwden in onze hometown Antwerpen. Na het huwelijk in het FelixArchief trokken we met onze fotografe Tasja Van Rymenant naar het Mechelseplein voor de shoot.’
De fotoshoot deel II
‘Na het Mechelseplein wandelden we naar Den Botaniek, de botanische tuin van Antwerpen. Ik vroeg Seppe De Bie van Bloemen Amaryllis in Lille om een armband voor me te ontwerpen. Mijn kapsel en make-up werd verzorgd door Sophie Bell.’
De jurk
‘Ik vond mijn outfit van Alexandra Grecco bij Wild At Heart in het Nederlandse Nijmegen. Op de rok was ik meteen verliefd. Over het topje kreeg ik een week voor de bruiloft plots m’n twijfels. Ik liet last-minute een andere top maken door Jolinda Hendrickx, maar besloot op de dag zelf uiteindelijk toch de originele top te dragen. Nick vond zijn kostuum gewoon bij ASOS en liet het verstellen door een kleermaker in de buurt.’
De ringen
‘Onze ringen werden ontworpen door Nele Braet uit Gent. Samen met Nick ontwierp ze ook mijn verlovingsring. Haar designs zijn steeds krachtig in hun eenvoud. Wij zijn fan!’
De locatie deel I
‘Het feest vond plaats in Rotselaar. Ik ben zelf huwelijksfotografe en moest er enkele maanden voor onze bruiloft een trouwfeest shooten. We hadden eigenlijk al een andere locatie vastliggen, maar na het zien van deze vroeg ik Nick om die te annuleren.’
De confetti
‘De bloemenconfetti maakten we zelf. Samen met vrienden plukten we duizenden bloemen en droogden ze. Het was veel werk, en ik bedoel écht véél werk. Maar het resultaat mocht er zijn!’
De locatie deel II
‘De witte tent tussen de maïsvelden zorgde voor een zalig zomergevoel. Dat het 38°C was hielp natuurlijk ook wel (lacht). De Marokkaanse poefjes en houten kisten verhuisden we tijdelijk van ons appartement naar de feestlocatie om een zeker “thuisgevoel” te creëren.’
De bloemen
‘Seppe van Bloemen Amaryllis, dezelfde florist die mijn armband ontwierp, maakte de leukste boeketjes. We bestelden massaal veel bloemen voor ons feest en waren er helemaal weg van!’
Het dessert
‘Het dessertenbuffet werd verzorgd door Hallo Agatha. Beter dan Pinterest!’
De locatie deel III
‘Het privédomein waar het feest plaatsvond, had een hangar waar het diner doorging en een gigantisch terras. Het was de perfecte locatie om een outdoor wedding te organiseren, maar toch te feesten onder een dak. De sfeer ’s avonds was magisch.’
[td_smart_list_end]
Foto’s: Tasja Van Rymenant
Wil jij ook graag over je huwelijk vertellen? Lees hier hoe je je kandidaat stelt.
Nog meer #WeddingWednesdays:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier