'"Jaloers!" "Droomjob!" De positieve reacties sliden mijn DM’s binnen als je ex in een dronken bui.'
COLUMN: ‘Wat je niet op Instagram ziet, is het drama dat zich achter de zwembaddeuren afspeelt’
Catherine houdt van haar lief, hotelbedden en ketchup. Tot de dag dat zelfspot een olympische discipline wordt, deelt ze hier elke week haar avonturen.
‘Jaloers!’ ‘Droomjob!’ De positieve reacties sliden mijn DM’s binnen als je ex in een dronken bui. Toegegeven: de locatie ziet er zelfs zonder Instagramfilter indrukwekkend uit. Ik bevind me in een historisch badhuis in hartje Berlijn, dat voor de gelegenheid omgetoverd is tot oase vol bloemen, planten én influencers. Het Belgische lingerielabel dat z’n nieuwe swimwearcollectie voorstelt, heeft kosten noch moeite gespaard. Journalisten uit heel Europa worden overgevlogen en ondergedompeld in een sfeer van luxe en ontspanning. Mocht ik die beelden in mijn feed voorbij zien drijven op een saaie donderdagmiddag, zou ik mijn gevoelens óók tot een verbaasde en lichtjes afgunstige emoji ballen.
Omdat de boef vinden moeilijker blijkt dan zoeken naar een Gucci-haarspeld in een hooiberg, schakelt het management de security in.
Wat je echter niet op Instagram ziet, is het drama dat zich achter de zwembaddeuren afspeelt. Dan heb ik het niet over het feit dat niemand durft te zwemmen, de eindeloze rij aan de fotogenieke schommel of het gebrek aan hartige hapjes. Ik heb het over een misdaadmysterie. Online mode-icoon T. is haar tas kwijt! Een Delvaux nog wel. Hij zat verstopt in een goodiebag, die T. net als alle andere aanwezigen kreeg bij aanvang van het event, samen met een nieuw badpak en een shirt dress. Je kan het gevolg al raden: een radeloze T. tegenover een leger van modeklonen in identieke outfits, die allemáál dezelfde tas dragen. Een spelletje Cluedo is er niets tegen.
Omdat de boef vinden moeilijker blijkt dan zoeken naar een Gucci-haarspeld in een hooiberg, schakelt het management de security in. De Duitse Gründlichkeit schiet meteen in actie. De uitgang wordt gebarricadeerd en niemand verlaat de plaats delict zonder een grondige fouilleerbeurt. Was het de serveuse of de poetsvrouw? Nee, het was de Duitse blogster, in de sauna, met een selfiestick!
Uiteindelijk komen T. en kornuiten de gestolen goederen via Find My Phone op het spoor. De telefoon loopt rondjes om het zwembad. Welke dief is zo dom om na te kletsen op de crime scene? De ontknoping valt – net als in een slechte crimifilm – tegen. De dader van deze whodunit blijkt immers géén gewetenloze crimineel, maar een Belgische redactrice die al urenlang nietsvermoedend met de foute tas rondstruint. De beveiliging legt haar nog even op de rooster, maar druipt dan beteuterd af.
T. heeft éíndelijk haar Delvaux terug. En de bandiet? Die schaamt zich dood en durft zich de rest van de trip amper nog te vertonen. Tot zover haar droomjob.
Meer columns van Catherine:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier