Je draagt je beha elke dag. Misschien is ie zelfs het belangrijkste kledingstuk uit je kast. En toch besteden we er zo weinig aandacht aan. Tijd om de puntjes op de i te zetten: deze 6 fouten maak jij waarschijnlijk ook met je beha.
Je draagt elke dag dezelfde beha.
Een beha draag je beter niet meer dan twee dagen na elkaar. Door zweet kan de elasticiteit van jouw beha namelijk verminderen. Eigenlijk zou je minimaal drie beha’s moeten hebben: eentje om te dragen, eentje voor als de andere in de was zit, en een extra exemplaar om af te wisselen. Dankzij dit eenvoudige rotatiesysteem zullen je beha’s uiteindelijk langer meegaan.
Je stopt je beha in de droogkast.
De meeste beha’s mag je – in een lingeriezakje, op een zacht programma – in de wasmachine stoppen. Belangrijk is wel dat je de haakjes sluit en de beha ook effectief in een zakje stopt. Daarnaast was je je beha ook bij voorkeur met koud water. Wat je echter nooit mag doen, is je beha in de droogkast stoppen. Door de hitte gaat de elasticiteit kapot. Hang ‘m gewoon te drogen op een kleerhanger of droog ‘m plat.
Je bergt je beha’s fout op.
Het is misschien wel een van de vaakst voorkomende fouten die we maken met onze beha, maar zo eenvoudig op te lossen. Eens je beha’s volledig droog zijn, rangschik je ze achter elkaar in een rijtje zodat de cups goed in elkaar passen. Je kan ze ook in de kast hangen op een kleerhanger. Correct opbergen is vooral belangrijk bij voorgevormde beha’s. Vouw je beha’s nooit dubbel, zo verliezen ze hun vorm.
Je draagt een witte beha onder witte kleding.
Onder lichte kleding draag je best lingerie die bijna onzichtbaar is. Dat betekent dat je de kleur van je beha best matcht met je huidskleur (en dus niet de kleur van je kleding).
Je wacht te lang om een nieuwe beha te kopen.
Ja, beha’s zijn duur, maar dat wil niet zeggen dat je té lang mag wachten om een nieuwe aan te schaffen. Als je lichaam verandert (door gewichtsverandering, zwangerschap,…), veranderen ook je borsten en is de kans groot dat je ook een andere beha nodig hebt. Benieuwd of je wel de juiste behamaat draagt? Je checkt het makkelijk hier.
Je investeert niet in een kwalitatieve beha.
Er is een groot verschil tussen een budgetvriendelijke beha die je koopt in een keten of een beha die je koopt bij een gespecialiseerd merk. Ze zien er misschien hetzelfde uit, maar een kwalitatieve beha (die je kocht dankzij professionele hulp in een speciaalzaak) zal je borsten ondersteunen waar nodig en zal er na veelvuldig dragen en wassen nog altijd goed uitzien.
Lees ook:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier